• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Digitale sportarts

Steeds meer mensen in Nederland sporten en bewegen. Dit heeft een positief effect op de gezondheid. Maar toch lopen sporters jaarlijks zo'n 3,7 miljoe
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Digitale sportarts

Steeds meer mensen in Nederland sporten en bewegen. Dit heeft een positief effect op de gezondheid. Maar toch lopen sporters jaarlijks zo'n 3,7 miljoen blessures op. Voor alle sporters, geblesseerd of niet, is er nu de digitale sportarts.

Vanaf heden bieden een vijftal sportbonden in samenwerking met Sportzorg.nl en Zilveren Kruis Achmea de unieke mogelijkheid om een vraag op het gebied van sport, bewegen en gezondheid via de website van de bond te stellen aan een sportarts.
De sportarts geeft binnen vijf werkdagen antwoord!
De deelnemende sportbonden zijn: KNWU (wielrennen), Nevobo (volleybal), Judo Bond Nederland, KNHS (Hippische Sport) en de Nederlandse Triathlon Bond. Binnenkort volgen nog meer sportbonden.

Via de digitale sportarts kunnen sporters via de websites van de aangesloten sportbonden vragen stellen over bijvoorbeeld diverse klachten / pijntjes, het voorkomen van blessures, nut van een sportmedisch onderzoek, plotse hartdood, voeding en nog veel meer. Dat de sportarts er alleen is voor topsporters is een misvatting! Iedereen kan profiteren van de sportspecifieke kennis van de sportarts. Sportzorg.nl nodigt dan ook iedereen uit vragen te stellen, zowel de recreatieve sporter die bijvoorbeeld één avond in de week sport/beweegt als de prestatieve sporter die meerdere keren in week actief is.

Directeur van Sportgeneeskunde Nederland Anja Bruinsma: ”Op deze manier weten we wat er leeft onder sporters. Sporters, begeleiders (zowel sporttechnisch als sportmedisch), wetenschappers en andere experts werken samen om sporters informatie te geven die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke kennis. De informatie die de sporter wil staat centraal en deze wordt zo aangeboden aan de sporters zodat ze er 'iets mee kunnen' / dat het bruikbaar voor ze is. Via deze samenwerking kunnen ook vragen die leven in de praktijk worden omgezet in een onderzoeksvraag.”

De digitale sportarts kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen de sporter altijd contact op zou moeten nemen met zijn/haar (sport)arts, specialist of apotheker.

In het dagblad Trouw van 13 januari 2012 is een artikel te lezen over de digitale sportarts!

Klik om het artikel te lezen.


Zoek een sportzorgprofessional