• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Help mee aan een rookvrije generatie!

Roken is slecht voor je, dat weet iedereen. Daarom strijden KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting en het Longfonds voor een Rookvrije Generatie!

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Help mee aan een rookvrije generatie!

Uit onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door TNS NIPO, in opdracht van KWF Kankerbestrijding, blijkt dat 70% van de Nederlanders het streven naar een Rookvrije Generatie een goed idee vindt.
54% van de Nederlanders is daarnaast zelf bereid een bijdrage te leveren aan een Rookvrije Generatie. Wat opvalt is dat, ondanks het feit dat de meerderheid steun betuigt, maar 34% van de mensen denkt dat een Rookvrije Generatie ook echt haalbaar is. Reden voor de initiatiefnemers: Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, om het ‘geloof’ te vergroten en vanaf 6 juni op tv en online te gaan met de tv-spot ‘Samen op weg naar een Rookvrije Generatie’.

‘We zijn ons ervan bewust dat het streven naar een Rookvrije Generatie ambitieus is. Tegelijkertijd geloven we erin en gaan we ervoor. Het is nu een half jaar geleden dat de beweging ‘Samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ werd gelanceerd. Sinds die tijd voor gesteund door vele steunbetuigingen. Niet alleen individuen, maar ook een groeiend aantal organisaties gaat al mee op weg. Samen maken we de plekken waar kinderen komen rookvrij en vrij van de verleiding om te gaan roken. Dat is hard nodig in een tijd waarin er in Nederland toch nog steeds iedere dag 100 kinderen beginnen met roken én helaas ook ieder half uur een geliefde overlijdt aan de gevolgen van het roken. Voorkomen dat kinderen beginnen met roken en verslaafd raken, is heel belangrijk. Want, genezen van de ernstige ziektes die ontstaan door roken blijkt vaak, helaas, niet meer mogelijk. Hoog tijd dus om onze kinderen te gaan beschermen door samen op weg te gaan naar een Rookvrije Generatie.’ Aldus Michel Rudolphie, voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij en directeur van KWF Kankerbestrijding.

Eind 2015 werd de beweging ‘samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ gelanceerd door de initiatiefnemers Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. Ondertussen is een groeiend aantal partijen actief op weg om de omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken. Te denken valt aan schoolpleinen, speeltuinen, sportverenigingen en gemeenten. Wat opvalt is dat de partijen die de Rookvrije Generatie steunen niet meewerken omdat het moet, maar omdat ze vinden dat kinderen het recht hebben om gezond op te groeien. Dat het ook kan en haalbaar is, blijkt uit de initiatieven die van de grond komen en de eerste resultaten die worden geboekt. Van de gemeente Amsterdam tot het Friese dorp Ureterp. Van de voetbal- en hockeyvereniging in Abcoude tot Eredivisieclubs als PEC Zwolle en AZ.

De campagne ‘Samen op weg naar een Rookvrije Generatie’ is van 6 t/m 26 juni te zien op tv, social media en online.

 

Wil jij weten wat het effect van roken is op de sportprestatie? Bekijk dan de speciale Roken & sport pagina.


Zoek een sportzorgprofessional