• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Beschermers zijn je schokbrekers, draag ze!

Bij mooi weer en met de vakantie voor de deur voelen velen zich aangetrokken om buiten te gaan sporten. Op mooie zomerdagen zien we dan ook veel recre
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Beschermers zijn je schokbrekers, draag ze!

Bij mooi weer en met de vakantie voor de deur voelen velen zich aangetrokken om buiten te gaan sporten. Op mooie zomerdagen zien we dan ook veel recreatieve fietsers op de wegen, soms alleen, maar nog vaker in groep. Sommigen verkiezen andere manieren om zich te verplaatsen, zoals skeeleren of een rit op hun ligfiets. Op pleintjes komen skaters samen.

Bij al deze sporten is het dragen van de juiste bescherming belangrijk om letsels en blessures te vermijden. Bij (sportief) fietsen is het dragen van een goede helm onmisbaar. Bij skaten of skeeleren zijn ook pols-, elleboog- en kniebeschermers onontbeerlijk.

Al is het niet verplicht, draag beschermingsmateriaal altijd, ook op training. Want hoe goed je ook bent, iedereen kan vallen! Maar draag het ook correct en gebruik kwaliteitsvol materiaal. Het is niet hinderlijk als het goed past. Een fietser kan het bandje van een valhelm onder de kin als hinderlijk ervaren en de neiging hebben om het los te maken, waardoor de helm bij een impact naar achteren glijdt en het aangezicht en het voorhoofd onbeschermd laat, met alle gevolgen vandien.

Een algemene inleiding rond beschermingsmateriaal en meer tips rond letselpreventie vind je op de website www.voorkomblessures.nl en www.gebruikjekop.nl


Zoek een sportzorgprofessional