Gezocht: Ambitieuze sporters met lichamelijke/visuele beperking voor de Paralympische Talentdag

Gezocht: Ambitieuze sporters met lichamelijke/visuele beperking voor de Paralympische Talentdag

20 september 2018

Op zondag 14 oktober 2018 vindt in Amsterdam de tiende Paralympische Talentdag plaats. Tijdens deze dag nodigt TeamNL iedereen met een beperking uit die talent voor sport heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus!

Sinds 2009 hebben meer dan 400 sporters met een beperking deelgenomen aan de Paralympische Talentdag. Hiervan zijn meer dan 35 sporters nog actief in topsportprogramma’s. Maar liefst 16 van deze sporters hebben deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van maar liefst vijf medailles!

Voor de Paralympische Spelen van 2020 en 2024 is TeamNL op zoek naar nieuw talent. En wie zoeken zij voor de Paralympische Talentdag? Sporters tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke/visuele beperking, die sportief zijn en ambities in de sport hebben. Voor specifiekere informatie over het profiel kan je kijken op www.paralympisch.nl/talentdag/profielparalympisch.

Waar aanmelden?

Ben je of ken je een nieuw paralympisch talent, meld je dan aan via www.paralympisch.nl/talentdag/meldjeaan of wijs diegene op de Paralympische Talentdag.

Terug

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: