• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Gezocht stagiair(e) voor het afnemen van een onderzoek naar de mogelijkheden van narrowcasting als informatiebron voor sporters.

Sporten is leuk en gezond. Dat weten we allemaal. Maar wat veel sporters niet weten, is hoe ze ook veilig en verantwoord hun sport kunnen beoefenen.
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Gezocht stagiair(e) voor het afnemen van een onderzoek naar de mogelijkheden van narrowcasting als informatiebron voor sporters.

Sporten is leuk en gezond. Dat weten we allemaal. Maar wat veel sporters niet weten, is hoe ze ook veilig en verantwoord hun sport kunnen beoefenen. Jaarlijks raken nog steeds miljoenen sporters geblesseerd. En daarom is het belangrijk -zeker als je zonder professionele trainer sport-, je goed te laten informeren over blessurepreventie.

Om sporters goed te kunnen bedienen met informatie over sportblessurepreventie is het belangrijk om te weten wat hun informatiebehoefte en zoekgedrag is. Variërend per sporttak zoekt een derde tot de helft van de sporters in Nederland (soms of vaak) zelf naar informatie over sportblessures. Hiervan zoekt 90% deze informatie via internet. Dit maakt het belangrijk dat informatie die via dit kanaal wordt verstrekt zo goed mogelijk aansluit bij de informatiebehoefte en vraag van de sporters (Aken et al., 2009).

Met de komst van digitale televisie wordt steeds meer inhoudelijk aan elkaar gerelateerde informatie uitgezonden via een themakanaal of kanalen die zijn gefocust op een bepaalde doelgroep (101.tv het kanaal voor jongeren door BNN). Hiernaast zijn er ook kanalen die 24 uur per dag uitzenden, bijvoorbeeld NOS journaal 24 of politiek 24. Hetzij met live-uitzendingen, herhalingen, specifieke reportages of een nieuws-stream. Een digitaal kanaal wordt sowieso uitgezonden via het internet, maar is in sommige gevallen ook opgenomen in het pakket van de televisiekabelaanbieders of wordt aangeboden als narrowcasting binnen specifieke sectoren.

Digitale televisie kan een goedkoop en effectief middel zijn om sporters te bereiken met informatie over gezond sporten en het voorkomen van (nieuwe) sportblessures. De Vereniging voor Sportgeneeskunde ontwikkelt een nieuw digitaal themakanaal over sportgezondheidszorg (Sportzorg24.tv). Via dit kanaal kunnen filmpjes worden uitgezonden over onder andere de behandeling en/of de preventie van sportblessures.

Opdracht

Consument en Veiligheid werkt graag aan dit kanaal mee indien blijkt dat het themakanaal een goed middel is om sporters te bereiken en te voorzien van informatie over sportblessurepreventie. 2011 wordt gebruikt als pilotjaar om de inzet van het themakanaal Sportzorg24.tv te onderzoeken. Daarbij zal specifiek gekeken worden naar het aanbieden van Sportzorg24.tv als narrowcasting op sportscholen. Daarvoor worden de volgende activiteiten opgezet:

1) de ontwikkeling van een aantal pilot uitzendingen over sportblessurepreventie,
2) een onderzoek naar het effect van de narrowcasting op sportscholen (natuurlijke omgeving),
3) de evaluatie over een voortzetting van de samenwerking met VSG voor Sportzorg24.tv.

Als stagiair draai jij op dit project volop mee, begeleid door een consultant van Consument en Veiligheid. In samenwerking met deze begeleider zet jij het onderzoek op, organiseer je alles rondom het afnemen van het onderzoek en neem je het onderzoek af. Tenslotte werk je de gegevens uit in een rapportage met daarin conclusies over de waardering van Sportzorg24.tv door de sporters en geef je aanbevelingen voor het wel - dan niet gebruikmaken van het themakanaal, Sportzorg24.tv als informatiebron voor sporters.

Lees verder.


Zoek een sportzorgprofessional