• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Máxima Medisch Centrum nieuwe medisch partner van FC Eindhoven

Máxima Medisch Centrum is de nieuwe medisch partner van FC Eindhoven. Vanaf vandaag zitten sportartsen van Máxima Medisch Centrum op de bank en zijn e

Máxima Medisch Centrum is de nieuwe medisch partner van FC Eindhoven. Vanaf vandaag zitten sportartsen van Máxima Medisch Centrum op de bank en zijn er speciale spreekuren voor de spelers van de Eindhovense club. De ondersteuning van Máxima Medisch Centrum wordt geboden door de afdeling sportgeneeskunde die opereert onder de naam SportMáx

SportMáx is voor FC Eindhoven de volgende stap om spelers in hun fysieke en mentale ontwikkeling te begeleiden. De kennis en ervaring van SportMáx op het gebied van conditie en kracht biedt de mogelijkheid om individuele begeleidingsprogramma’s aan te bieden. Het prestatieniveau moet hierdoor verder toenemen.

Sportarts Bert van Essen is blij met het partnerschap: “FC Eindhoven is een mooie club met een lange historie en past perfect bij onze ambities en bij onze andere partners.” De sportarts doelt op de partners van Clubzorg: een samenwerkingverband tussen een groot aantal sportverenigingen in de regio en SportMáx. “Wij zijn met onze sportartsen en andere behandelaars in ons netwerk nauw aan die clubs verbonden. We geven informatie over het voorkomen van blessures. Als de sporters wél een blessure hebben dan zorgen wij voor een optimale behandeling en revalidatie.” Naast de samenwerkingsverbanden in Clubzorg kent SportMáx nog een aantal partners. Zo is SportMáx medisch partner van marathon Eindhoven en betrokken bij de sportmedische begeleiding van de Skil-Shimano wielerploeg, de Nederland Bloeit ploeg van Marianne Vos en Oranje-Zwart hockey.

SportMáx behoort tot de grootste sportgeneeskundige afdelingen van Nederland. Schaatsers, wielrenners, hardlopers en hockeyers uit de internationale top zijn onder behandeling bij de specialisten. De sportartsen werken nauw samen met orthopeden die gespecialiseerd zijn op het gebied van sport, met sportcardiologen en met een regionaal netwerk van sportfysiotherapeuten. Er is binnen SportMáx veel aandacht voor innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Zo loopt er bijvoorbeeld onderzoek naar de effectiviteit van herstelprogramma’s bij patiënten met kanker.

 


Zoek een sportzorgprofessional