• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Schooljudo.nl en Vereniging voor Sportgeneeskunde voor duurzaam sporten bij de jeugd

Schooljudo.nl en de Vereniging voor Sportgeneeskunde zijn een samenwerking aangegaan om de jeugd duurzaam in beweging te brengen. De Vereniging voor S

 

Schooljudo.nl en de Vereniging voor Sportgeneeskunde zijn een samenwerking aangegaan om de jeugd duurzaam in beweging te brengen. De Vereniging voor Sportgeneeskunde brengt deze week haar eerste lesboek ‘Onwijs Fit’ uit om zo kinderen, ouders en leerkrachten te ondersteunen bij veilig en blessurevrij sporten. Het lesboek is gekoppeld aan de lopende schoolprogramma’s van Schooljudo.nl. Nog dit schooljaar zullen ruim 50 scholen in de steden als Heerenveen, Beverwijk, Alkmaar, Lelystad, Haarlem, Biddinghuizen en Harderwijk het lesboek in gebruik gaan nemen.

Duurzaam bewegen

Beide partijen streven in hun missie duurzaam sporten na. Schooljudo.nl doet dit door het judo naar de scholen te brengen en de Vereniging voor Sportgeneeskunde brengt met de introductie van het lesboek gezondheid naar de jeugd, ouders en leerkrachten. Het overbrengen van kennis op het gebied van blessurepreventie en het verantwoord en goed voorbereid het sportveld betreden of gewoon lekker buiten te gaan spelen is daarbij belangrijk. De huidige beweegachterstand maakt het dat de jeugd eerder geblesseerd raakt en daardoor ook eerder afhaakt om te sporten.

Het lesboek ‘Onwijs Fit’ behandelt in één klassikale les zaken als sportbescherming, blessurepreventie, het menselijk lichaam en praktische opdrachten over sport en bewegen. Het doel is de jeugd bewust te maken op dit gebied en hen het beweegplezier te laten behouden. Marcel Bosse van Schooljudo.nl: “ik ben zeer enthousiast over de samenwerking. Hierdoor maakt de Vereniging voor Sportgeneeskunde het programma nog waardevoller ”.

Schooljudo.nl

Al meer dan 6 jaar lang is Schooljudo.nl actief binnen het basisonderwijs in Nederland, met als doel een substantiële bijdrage te leveren bij het opgroeien van een kind in de leeftijd 5-12 jaar tijdens en na schooltijd. De sociaal maatschappelijke elementen zijn daarbij erg belangrijk. Schooljudo.nl draait om normen en waarden, respect, weerbaarheid en het reguleren van agressie. De organisatie werkt nauw samen met de Judo Bond Nederland en is geaccrediteerd door het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en de Internationale Judo Federatie. Jaarlijks implementeert Schooljudo.nl circa 250 programma’s, waardoor ruim 15.000 kinderen in aanraking komen met het programma en de judosport.

De Vereniging voor Sportgeneeskunde is op 8 mei 1965 opgericht en bestaat uitsluitend uit artsen. Anno 2011 telt de vereniging 450 leden, van wie er 136 sportarts of sportarts i.o. zijn. Verder zijn de leden huisartsgeneeskundige, sociaal-geneeskundige en/of medisch specialisten met een grote affiniteit dan wel deskundigheid op het gebied van sportgeneeskunde.


 


Zoek een sportzorgprofessional