• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

SMA HAARLEM / Heliomare Sport begeleidt Paralympische Sporters naar Londen 2012

Vorige week is bekend gemaakt dat SMA Haarlem /Heliomare als vijfde organisatie bevoegd is om de Paralympische sporters te begeleiden.
Tekst gaat onder de afbeelding verder
SMA HAARLEM / Heliomare Sport begeleidt Paralympische Sporters naar Londen 2012

Vorige week is bekend gemaakt dat SMA Haarlem /Heliomare als vijfde organisatie bevoegd is om de Paralympische sporters te begeleiden die meedoen aan de Spelen in Londen.

In 2012 zijn naast de Olympische Spelen ook de Paralympische Spelen in Londen. NOC*NSF is bezig met de voorbereiding van het traject van topsportmedische analyses voor alle potentiële Paralympische deelnemers. Het aantal wordt geschat tussen de 100 en 130 deelnemers. In de eerste helft van 2011 starten deze voorbereidingen en lopen door tot begin 2012.

Het NOC*NSF had al een samenwerkingsverband met:

- Sport Medisch Centrum Papendal, Arnhem

- Sportmáx Máxima Medisch Centrum, Eindhoven

- Sportgeneeskunde Friesland, Heerenveen

- TMC (Topsport Medisch Centrum) Midden-Nederland Utrecht

Heliomare Sport heeft sinds januari 2010 een samenwerkingsverband met SMA Haarlem (Sport Medisch Adviescentrum). Samen hebben zij een sportpoli gestart waar sporters met een beperking terecht kunnen op het sportspreekuur. Op het spreekuur bij de sportarts kan desgewenst de revalidatiearts geconsulteerd worden. Het poliklinisch spreekuur vindt één keer per maand plaats in Heliomare te Wijk aan Zee.

 

 


Zoek een sportzorgprofessional