• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sportarts Adam Weir verdedigt zijn proefschrift Diagnostics and treatment of adductor-related groin pain in athletes, new insights

Op 23 juni verdedigt Adam Weir zijn proefschrift “Diagnostics and treatment of adductor-related groin pain in athletes – new insights”
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sportarts Adam Weir verdedigt zijn proefschrift Diagnostics and treatment of adductor-related groin pain in athletes, new insights

 

Op 23 juni verdedigt Adam Weir zijn proefschrift “Diagnostics and treatment of adductor-related groin pain in athletes – new insights” aan de Universiteit van Utrecht. Weir is werkzaam als sportarts in het Medisch Centrum Haaglanden en het SMA Haarlem en als wetenschappelijk onderzoeker in het UMCUtrecht.

Weir beschrijft in zijn proefschrift de waarde van diagnostiek en het effect van de behandeling van liesklachten, in het bijzonder de adductorenklachten. Hij onderzocht de relatie tussen de buikspieren, heupgewricht en rompstabiliteit en deze hardnekkige liesklachten. In een gerandomiseerde studieopzet vergeleek hij het effect van klassieke oefentherapie met manuele therapie, waarbij de sporters die behandeld waren met manuele therapie iets sneller terug konden keren in hun sport.

Sportarts prof. dr. Frank Backx is zijn promotor en sportarts dr. Hans Tol zijn co-promotor.

De verdediging begint om 10.30 in het Academie gebouw van de Universiteit van Utrecht.

Na afloop is er een wetenschappelijk symposium over de diagnostiek en behandeling van liesklachten met vooraanstaande (internationale) sprekers, waaronder keynote speaker Professor Per Hölmich uit Denemarken:

Zie link voor details van het symposium:

www.sportgeneeskunde.com/sos_cursussen?wid=273&func=viewSubmission&sid=5399&pageId=13  

 

 

 


Zoek een sportzorgprofessional