• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sportzorg.nl informeert deelnemers toertochten over het voorkomen van blessures en het vinden van de juiste weg binnen de sportgezondheidszorg

Sportzorg.nl informeert deelnemers toertochten over het voorkomen van blessures en het vinden van de juiste weg binnen de sportgezondheidszorg.
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sportzorg.nl informeert deelnemers toertochten over het voorkomen van blessures en het vinden van de juiste weg binnen de sportgezondheidszorg

Sportzorg.nl informeert deelnemers toertochten over het voorkomen van blessures en het vinden van de juiste weg binnen de sportgezondheidszorg.

Zaterdag 2 april wordt in Zandvoort een Vacansoleil 4 Challenge toertocht gereden. Sportzorg.nl is aanwezig met een informatiestand om de deelnemers te informeren over verantwoord sporten en de spelers in de sportgezondheidszorg (sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportdiëtisten, sportmasseurs en sportpodotherapeuten).

Deelnemers kunnen bij de informatiestand terecht met vragen over:

  • het voorkomen van blessures
  • wat te doen bij blessure
  • bewegen met een chronische aandoenin
  • voeding en sportdranken
  • sportpodologie
  • sportmassage


Sportzorg.nl begon in 2004 om sporters de juiste weg te laten vinden naar de sportzorgprofessional (sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportdiëtisten en sportmasseurs). Inmiddels zijn op de website honderden artikelen te vinden over sport, bewegen en gezondheid en vinden ruim 70.000 mensen maandelijks de weg naar de website. Sinds kort zijn er op Sportzorg.nl ook oefeningen te vinden waarmee sporters de controle en balansbeheersing over je rug, bekken, heup, knie en enkel kunnen trainen. Hierdoor zijn ze minder vatbaar voor blessures. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit leidt tot 30% minder blessures

Sport is gezond. Meer lichaamsbeweging leidt tot minder gebruik van de gezondheidszorg, minder arbeidsverzuim en een hogere productiviteit. De keerzijde is dat jaarlijks 3,5 miljoen mensen bij sporten geblesseerd raken. Sportzorg.nl heeft zich ten doel gesteld bewustwording te creëren bij de sporter/bewegende mens op het gebied van verantwoord sporten. De verantwoordelijkheid voor een gezonde sportdeelname ligt bij de sporter zelf dus is het de taak van Sportzorg.nl de sporter op te zoeken en te informeren zodat men de juiste keuzes maakt.

Sportzorg.nl is een initiatief van Sportgeneeskunde Nederland. Directeur Anja Bruinsma. “Sportgeneeskunde Nederland maakt Nederlanders bewust dat men verantwoord sport of beweegt. Vooral mensen die lange tijd niet of nog nooit hebben gesport, moeten zich goed voorbereiden. Dat kan via diverse vragenlijsten en informatie op onze website Sportzorg.nl. Met de website, voorlichting onder publiek en opleidingen aan huisartsen, wil Sportgeneeskunde Nederland het aantal sportblessures in de Nederlandse sportwereld terug brengen. En daarmee ook het misverstand dat sporten en goed bewegen riskant zijn. Verschillende wetenschappelijke studies illustreren dat sporters minder vaak ziek zijn en minder medische kosten maken dan de overige 45 procent van de Nederlanders die op zijn stoel blijft zitten, aldus Bruinsma.”

Sportzorg.nl is een samenwerkingsverband tussen de Vereniging voor Sportgeneeskunde, de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid Milieu. Sportzog.nl is een onafhankelijke website en de ontwikkeling van de site is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.

Volg Sportzorg.nl ook op Twitter: www.twitter.com/sportzorg en Facebook: www.facebook.com/sportzorg.  


Zoek een sportzorgprofessional