• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Veelgestelde vraag: brandende pijn onder voet tijdens wandelen

Als ik een wandeling maak beginnen na ongeveer 25 km allerlei vervelende klachten op te spelen. Een brandende pijn onder de bal van mijn rechtervoet, pijn aan de rand van mijn tenen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Veelgestelde vraag: brandende pijn onder voet tijdens wandelen

Als ik een wandeling maak beginnen na ongeveer 25 km allerlei vervelende klachten op te spelen. Een brandende pijn onder de bal van mijn rechtervoet, pijn aan de rand van mijn tenen. Ik draag niet te krappe schoenen dus daar kan het niet aan liggen.(ik heb dat in een speciaalzaak laten onderzoeken). Dus waar kan dat aan liggen en wat kan ik daar aan doen? En waarom beginnen deze klachten pas na 25 km?

Antwoord van de sportarts:
Voetklachten bij lange afstandswandelaars zijn lastige problemen! De schoenen zijn goed vertelt u, dan moet eerst eens verder gekeken worden naar de voet. Pijn onder de bal van de voet wordt vaak veroorzaakt door een doorgezakte voorvoet. Soms ontstaan pijnklachten in de voorvoet door een voetzenuwtje dat in de knel zit. Een ondersteunende, op maat gemaakte inlay in de schoen kan de voet ondersteunen, waardoor druk beter verdeeld wordt en de klachten afnemen. Het is lastig aan te geven waarom uw klachten zo typisch pas na 25km beginnen. Daar speelt vermoedelijk spiervermoeidheid een rol bij, de kleine voetspiertjes die bij het wandelen heel actief zijn en die ervoor zorgen dat de voetbogen intact blijven, raken na een bepaalde tijd vermoeid. Hierdoor kan de druk onder het dwarsgewelf van de voorvoet wat groter worden en krijgt u pijn in de voet. Ook zwelling van de voeten, die altijd in meer of mindere mate optreedt bij lange wandelingen, kan een rol spelen bij het feit dat uw klachten pas na langere tijd lopen optreden.

U kunt het beste een afspraak maken bij een sportpodotherapeut voor een goed advies over het gebruik van inlays in de wandelschoenen. Veel succes!


Zoek een sportzorgprofessional