• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Voor de Sportzorgprofessional 7e VSG Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Op donderdag 1 en vrijdag 2 december 2011 organiseert de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) alweer voor de zevende maal het toonaangevende Sportme

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Voor de Sportzorgprofessional 7e VSG Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres

Sport, Bewegen & Gezondheid 2011 op betoverende locatie!

Op donderdag 1 en vrijdag 2 december 2011 organiseert de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) alweer voor de zevende maal het toonaangevende Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres. Het congres biedt net als de voorgaande jaren een multidisciplinaire ontmoetingsplaats waar onderzoekers en zorgverleners elkaar ontmoeten. Nieuw is de bijzondere locatie die door de VSG is geselecteerd: de Efteling in Kaatsheuvel. Al jaren staat het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres bekend om de verscheidenheid aan interessante onderwerpen binnen het brede vakgebied van Sport en Geneeskunde. Bij deze 7e editie zijn er ruim 50 experts die in twaalf workshops dieper ingaan op de belangrijkste sportmedische thema’s binnen de specifieke doelgroepen jeugd, volwassen en ouderen. Ze maken hierbij onderscheid tussen de categorieën gezond, chronisch ziek en geblesseerd. Daarnaast is er aandacht voor gehandicapten, topsportgerelateerde thema’s en medische ethiek. Het tijdschema van het congres is inmiddels beschikbaar, evenals een voorlopig programma van de verschillende sessies.

Er zijn drie belangrijke redenen om u nu alvast in te schrijven voor deelname:

1. De VSG biedt deelnemers die zich vroeg inschrijven een aantrekkelijke korting op het deelnametarief. Deze korting bedraagt € 50,- als u zich voor donderdag 1 september voor beide dagen inschrijft of € 30,- bij inschrijving voor één dag. Bij inschrijving na 1 september kan geen aanspraak meer worden gemaakt op de korting.

2. De VSG houdt een beperkt aantal hotelkamers in het Efteling Hotel beschikbaar voor deelnemers. Hotelkamers worden op volgorde van inschrijving toegekend en zijn voor eigen rekening.

3. De VSG vraagt u dit jaar direct bij inschrijving uw voorkeur voor de sessies te bepalen, zodat u verzekerd bent van een plaats bij de sessie van uw keuze. Per sessie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Inhoud

De boeiende inhoudelijke onderdelen van het congres zijn dit keer:

  • iedere dag opening met een uitmuntende keynote speech;
  • de belangrijkste sportmedische onderwerpen gericht op specifieke diverse doelgroepen;
  • beide congresdagen twee ronden met verdiepende workshops door experts uit de diverse vakgebieden.


Deze inhoudelijke onderdelen laten zich prima verenigen met de meer sociale onderdelen, zoals het smakelijke diner in winterse sfeer, het feestelijke avondprogramma op donderdag en de uitreiking van de beste vrije voordrachten op vrijdagmiddag tijdens de afsluitende borrel. Ook is er dit jaar weer een netwerkplein waarop diverse organisaties zichzelf en hun producten presenteren. De afgelopen jaren is gebleken dat de combinatie van kennisverdieping én contact met vakgenoten in een prettige ambiance bijzonder wordt gewaardeerd!

 


Zoek een sportzorgprofessional