Weet wat u moet doen bij een hersenschudding

Weet wat u moet doen bij een hersenschudding

4 april 2011

Heeft een sporter na een val of botsing last van misselijkheid, evenwichtsproblemen en is deze duizelig en gevoelig voor licht? Dan bestaat er een kans dat deze last heeft van een hersenschudding. In zo'n geval is het belangrijk de ernst van de hersenschudding in te schatten en te bepalen of het verantwoord is of een speler terugkeert naar de wedstrijd.

In samenwerking met Hersenstichting Nederland en NOC NSF heeft de KNVB de
instructiekaart 'Hersenschudding? Wat te doen!' ontwikkeld. Deze vertelt precies waar je alert op moet zijn en welke klachten van de sporter kunnen duiden op deze blessure.

Daarnaast helpt de kaart te bepalen of het verantwoord is een speler terug te laten keren naar de wedstrijd en welke cognitieve testen er gebruikt kunnen worden om de ernst van de hersenschudding in te schatten.

Download het kaartje:
Hersenschudding? Wat te doen!

Bronnen: KNVB.nl.

 

Terug

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: