• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sport en zorg in de verkiezingsprogramma’s

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe zit het met het thema ‘sport en gezondheid’ in de verkiezingsprogramma’s? We zochten het uit.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sport en zorg in de verkiezingsprogramma’s

Op 15 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Hoe zit het met het thema ‘sport en gezondheid’ in de verkiezingsprogramma’s? Allesoversport.nl zocht het uit. Meer informatie over sport in de verkiezingsprogramma’s lees je op: www.allesoversport.nl/artikel/sport-in-verkiezingsprogramma-s-blog/

VVD

  • Wat een gezonde leefstijl is, verschilt voor iedereen. De VVD vindt dat iedereen zelf mag bepalen hoe hij of zij leeft. De overheid kan zorgen voor goede voorlichting, maar mag uiteindelijk niet bepalen hoe iemand zijn of haar leven leidt. Dat blijft een eigen keuze.
  • Om een gezonde keuze te kunnen maken, is het belangrijk dat er informatie beschikbaar is over een gezonde leefstijl. Of het nu gaat om gezonde voeding, voldoende bewegen of de balans tussen werk en privé. Dit is vooral voor jongeren van belang.

De woordvoerder Sport van de VVD, Rudmer Heerema, heeft een video opgenomen om zijn plannen uit te leggen.

PVDA

  • Preventieve maatregelen die de gezondheid vergroten wil de PvdA onderbrengen in het basispakket.

SP

  • Er komt een Nationaal ZorgFonds, waardoor zorgverzekeraars niet meer nodig zijn. De tandarts, de fysiotherapie en de geestelijke gezondheidszorg komen voor iedereen in het basispakket

ChristenUnie

  • Burgers zijn in beginsel zelf verantwoordelijk voor hun gezondheid en een verantwoord gebruik van zorg(gelden). Vanuit die verantwoordelijkheid wil de Christenunie dat burgers meer zeggenschap en regie over hun zorg krijgen.
  • Preventie is belangrijk. Er komt een preventiefonds waaraan alle zorgverzekeraars bijdragen. In de zorgverzekeringswet komt een betaaltitel (= codering voor declaratie zorgverlener aan zorgverzekeraar) voor preventie. Zorgverzekeraars werken samen met gemeenten aan preventie.

GroenLinks

  • Voorkomen van ziekte en ongezondheid is belangrijk. Er komen wijk- en doelgroepgerichte preventieprogramma’s. Zorgverzekeraars en gemeenten moeten samenwerken met bewoners om dit te stimuleren.

D66

  • Beschikbaar maken van kennis. D66 is ervan overtuigd dat kennis mensen in staat stelt zichzelf te ontwikkelen. De hoeveelheid kennis in de wereld neemt met hoge snelheid toe, maar er is veel ongelijkheid in beschikbaarheid. Zeker voor mensen die de Engelse taal niet machtig zijn, blijft veel kennis – van praktische kennis over gezondheid of ambachten tot cultureel erfgoed en wereldliteratuur – onbereikbaar omdat het niet rendabel is deze kennis te vertalen en naar hen te distribueren. D66 wil dat Nederland investeert in het beschikbaar stellen van die kennis op een manier en in een taal die effectief is.

50plus

  • Er komt een programma om ouderen meer en langer te laten bewegen. Uitvoering door huisartsen die daartoe ook meer budget ontvangen.

Zoek een sportzorgprofessional