Tennis Blessure Vrij kaarten

Jaarlijks ontstaan er in Nederland 130.000 tennisblessures. Ontzettend veel tennissers staan daardoor jaarlijks korte of langere tijd buitenspel. Om het aantal tennisblessures te verlagen besteedt de KNLTB aandacht aan Tennis Blessure Vrij. De KNLTB heeft verschillende materialen om aandacht te vragen voor Tennis Blessure Vrij. In het kader van Tennis Blessure Vrij zijn een 18-tal blessurekaarten ontwikkeld door de KNLTB. De meeste blessures kùn je voorkomen door preventieve maatregelen te nemen. Toch kun je ondanks alles soms door domme pech een blessure oplopen.

Hieronder kunt u de kaarten downloaden als PDF. Per blessure krijgt u antwoord op de vragen:

  • Wat is het?
  • Wat moet u doen (EHBO)?
  • Hoe zorgt u voor het beste herstel (revalidatie)?
  • Hoe voorkomt u herhaling (preventieve maatregelen)?
  • Voor meer informatie over tennis en blessures kijkt u op www.knltb.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met tennisblessurevrij@knltb.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: