Baarmoederverwijdering

In februari is mijn baarmoeder verwijderd. Twee weken later kreeg ik complicaties: een ingekapseld abces van 5 cm op mijn rechtereierstok. Na medicatie was op 27 maart het abces verkleind tot 1,5 cm en het zou vanzelf verder verkleinen. Mijn volgende controle bij de gynaecoloog is pas in oktober. Volgens de huisarts kan duiken geen kwaad, klopt dit ook?

Antwoord:

Het verwijderen van je baarmoeder kan vele oorzaken hebben. Van goed tot kwaadaardig. Het gebeurt meestal via de vagina en geeft zo minimale belasting voor de overige organen in de buikholte. Het duiken kan je dan hervatten na een maand als je algehele conditie natuurlijk goed is. In jouw geval was er sprake van een gestoorde genezing door het abces. Dit verlengt de periode van een maand met nog eens een maand. Deze periode is allang verstreken en wat mij betreft kun je weer duiken. Het is wel aan te raden je nog even te laten keuren door een ter zake kundige duikmedisch arts. Deze vind je op www.mijnduikerarts.nl

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: