Clomid

Mijn man en ik proberen al een paar jaar zwanger te worden. Sindsdien ben ik gestopt met duiken om eventuele risico’s voor een zwangerschap te beperken. Inmiddels zijn we de medische molen ingestapt en constateerde de gynaecoloog dat ik PCOS heb. Het komt erop neer dat ik wel eicellen heb, maar door een tekort aan een bepaald hormoon rijpen ze niet. Er vindt dus geen eisprong plaats. Al ruim een jaar slik ik hiervoor Clomid - 100mg. Boven water heb ik geen last van bijwerkingen. Aangezien mijn man regelmatig een duikje maakt, begint het bij mij ook weer te kriebelen. Is het mogelijk om met gebruik van Clomid op de eerste cyclusdagen te duiken? Ofwel, kan ik duiken tot de eisprong (en daarna niet meer) om te voorkomen dat ik duik tijdens een eventuele zwangerschap.

Antwoord:

Tot het moment van de eisprong kun je duiken zonder dat het de kans op bevruchting in gevaar brengt. Rond de eisprong dien je niet te duiken!
Door het verblijf onder water stijgt de concentratie van het hormoon prolactine. Dit beïnvloedt het tijdstip van de eisprong, waardoor de kans op zwangerschap verkleint. Dat lijkt mij in jullie geval niet de bedoeling.

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: