Epilepsie

Voor epilepsie slik ik het nieuwe medicijn Lamotrigine dat veel minder bijwerkingen geeft dan het beruchte Depakine. Kun je mij meer vertellen over dit nieuwe middel? Ook wil ik graag weten wat de voorwaarden zijn om eventueel te kunnen duiken in de toekomst. Ik heb zeer weinig last van bijwerkingen. Is er een wisselwerking tussen dit medicijn-gebruik en perslucht/diepte/druk? Ik vind het frustrerend dat ik, omdat ik een aanval heb gekregen door drukte/stress/alcohol, weer aan de medicijnen moet en nooit meer mag duiken. Terwijl ik hiervoor wel zes jaar aanvalsvrij en vier jaar medicijnvrij was!

Antwoord:

Door het geneesmiddel Lamotrigine treden geen toevallen (epilepsie) meer op. Hoe dit precies werkt, voert wat te ver voor deze rubriek. Het advies bij epilepsie is dat personen die vijf jaar aanvalsvrij zijn zonder gebruik van medicatie, het duiken weer kunnen oppakken. Je moet dan wel uitlokkende factoren vermijden, zoals alcoholgebruik, slaaptekort en hyperventilatie. Een epileptische aanval onder water leidt al snel tot levensbedreigende situaties. Er zit dus in jouw geval niets anders op dan wachten tot er weer vijf jaar voorbij zijn, zonder dat je medicatie nodig had voor de epilepsie. Sterkte!

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: