Gevaarlijke zeedieren

Sinds enige maanden ben ik op zoek naar een volledig en overzichtelijk boek over medische noodgevallen bij duiken. Tot op heden vond ik alleen boeken die gaan over barotraumata en effecten van hoge druk op het menselijk lichaam. Omdat ik echter zelf arts ben, wil ik graag meer informatie omtrent eventueel ingrijpen bij ‘onvriendelijke’ aanvaringen met bepaalde dieren en/of vissen. Eventueel gecombineerd met informatie omtrent eerder genoemde barotraumata, etc. Waar kan ik een dergelijk boek vinden?


Antwoord:

Er zijn een aantal goede boeken over de materie die je interesseert. Een van de standaardwerken is het boek ‘Diving and Subaquatic Medicine’, geschreven door Edmonds, Lowry en Pennefather. Het ISBN nummer is 0750602597. Als het gaat om boeken over gevaarlijk onderwaterleven, dan beveel ik het boek ‘Gevaarlijke Zeedieren’ van de heren Serton en Groenen aan. Het is recent uitgebracht onder ISBN 9077401024. Een ander buitenlands boek is het boek ‘Venomous and Poisonous Marine Animals’, onder redactie van Williamson, Fenner en Burnett. Het ISBN nummer is 0868402796. Ik hoop dat je van de genoemde boeken veel leesplezier hebt en dat je de informatie die erin staat nooit hoeft te gebruiken.

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: