Instabiele pols

Omdat er sprake is van een instabiele pols, moet ik hier een operatie aan ondergaan. De dokters zagen de ellepijp door en zetten het spaakbeen daaraan vast met een pen ter hoogte van het polsgewricht. Daarna moet ik twee tot vier weken in het gips, in totaal duurt het herstel zes weken. Hoe lang mag ik niet duiken?

Antwoord:

Omdat het hier om een ‘geplande’ breuk gaat, is de genezing in de regel voorspoediger dan normaal. Men gaat er vanuit dat op de breukplaats gassen anders worden opgenomen of afgegeven. De kans op plaatselijke belvorming is daarom theoretisch groter. Om dit probleem te voorkomen is het advies: wacht tweemaal de herstelperiode voor je weer begint met duiken. In jouw geval is dat dus (twee keer zes) twaalf weken.

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: