Neusspray in je oor

Mijn vrouw heeft erg veel moeite met klaren tijdens het duiken. Bij de huisarts kreeg ze te horen dat ze voor het duiken neusspray in haar oren moet spuiten. Ik heb hier nog nooit van gehoord, kan dit wel?

Antwoord:

Klaringsproblemen zijn een van de meest voorkomende zaken die we tijdens het duiken tegenkomen. In veruit de meeste gevallen is het een tijdelijk probleem. Bijvoorbeeld door een verkoudheid of bijholteontsteking. Maar ook het niet op tijd klaren of niet op de voor jou juiste manier klaren zijn regelmatig voorkomende gebeurtenissen. Op de markt zijn er geneesmiddelen die het klaren kunnen vergemakkelijken. Echter een neusspray in je oren spuiten, daar heb ik nog nooit van gehoord. Wel kun je neusspray gebruiken om je opening van de buis van Eustachius in de keel/neusholte meer te openen zodat het klaren van je middenoor makkelijker gaat.

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: