Ontsteking in schouder

Door een ontsteking in mijn schouder zijn bepaalde bewegingen pijnlijk. Moet ik wachten of mag ik hiermee duiken? Wat kunnen de gevolgen daarvan zijn?

Antwoord:

Ontstekingen in de schouder kunnen meerdere oorzaken hebben. Meestal betreft het een ontsteking van de slijmbeurs (bursitis). Overbelasting is vaak de oorzaak. In zo’n geval is het niet handig om met zware duikspullen te sjouwen. De genezing wordt hierdoor sterk vertraagd. Als je het echter zo kunt plannen dat je niets hoeft te tillen en je in het water je set kunt omdoen, zie ik geen problemen. Hierbij moet natuurlijk ook het verlaten van het water makkelijk gaan.

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: