Snorkelen

Onze dochter heeft een tiental jaren geleden een aangezichtsverlamming gehad. De kracht in haar linkermondhoek is hierdoor praktisch verdwenen. Als wij op vakantie gaan, is het voor haar niet doenlijk om met een gewone snorkel te zwemmen. Zij kan niet voldoende kracht op het mondstuk zetten om deze goed af te sluiten. Weet je of er speciale snorkels voor dit probleem bestaan?

Antwoord:

De wat duurdere snorkels bezitten in de regel grotere mondstukken die beter in de mond blijven zitten. Zij zijn ook veel comfortabeler bij het om je heen kijken onder water. Een goedkoop exemplaar heeft meestal een mondstuk dat de neiging heeft uit je mond te gaan bij het heen en weer bewegen van je hoofd. Als je dan ook nog eens geen kracht kunt zetten aan een kant van je mond, dan floept de snorkel er snel uit. Met name Scubapro en Mares hebben prima snorkels voor dit probleem

Duiken.nl

Deze informatie is afkomstig van www.duiken.nl

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: