Krijg inzicht in je sterke en zwakke punten op de racefiets!

Power Profile test

Een Powerprofile test geeft een indicatie aan wielrenners wat hun sterke en zwakke punten zijn. Met behulp van de Powerprofile test wordt het niveau van een renner nauwkeurig bepaald en kan de training naar aanleiding van de test doelgericht worden aangestuurd.

Wat is een power profile test?

Een power profile is een overzicht van het vermogen (wattage) dat een renner maximaal kan leveren binnen verschillende tijdsperioden. Dit gaat van zeer korte maximale sprints, tot meer duurinspanningen. De waardes per interval vormen samen een profiel (Power Profile) dat de kenmerken van een renner weergeeft. Ook krijg je uit de test je trainingszones mee, in zowel hartslagzones als powerzones (in vermogen).

Wat kun je met de Power Profile test?

Het doen van een Power Profile test levert de wielrenner veel nuttige informatie op over zijn eigen niveau, sterktes en zwaktes, en de training kan veel nauwkeuriger worden aangestuurd. Je krijgt dus duidelijk inzicht in wat je als renner kunt en waar je kwaliteiten liggen. Dus ben je een klimmer, of juist een sprinter, of toch meer een tijdrijder, of ben je juist overal gemiddeld in en ben je een allrounder?
Zo kun je je zwakkere punten verbeteren en/of je sterke punten verder uitbouwen. Door middel van de trainingszones op hartslag en vermogen kun je je training ook nauwkeuriger aansturen. Ook kan je training specifiek worden aangepast aan de doelen die je hebt. Door de test na een trainingsperiode nogmaals uit te voeren, kun je bekijken of er inderdaad verbetering is opgetreden, en hoe groot die verbetering is, zodat je je trainingen in een vroeg stadium kunt bijsturen als dat nodig blijkt.

Voor wie is de test bedoeld?

De test is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in zijn eigen kunnen en graag met behulp van de juiste training zijn niveau wil verbeteren. De Power Profile test is geschikt voor alle fietsers, van toerfietsers tot profs. Iedereen wil immers met zo min mogelijk inspanning een zo hoog mogelijk niveau halen.

Hoe gaat de test in zijn werk?

De test wordt uitgevoerd op je eigen fiets. Tijdens de test worden er verschillende intervallen gereden waarin je een zo hoog mogelijk gemiddeld vermogen probeert te halen. Tussen de intervallen zitten steeds herstelperioden. Na de test worden de resultaten besproken en kunnen trainingsdoelen worden opgesteld. Ook wordt eventueel een afspraak gemaakt voor de volgende test om het trainingseffect te meten en de training bij te sturen. De test duurt in totaal ongeveer een uur.

Meer informatie


 


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van alle sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: