• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Gaat u op wintersport? Bent u al SneeuwFit?

Jaarlijks lopen zo’n 59.000 wintersporters een blessure op, zowel op buitenlandse pistes als op Nederlandse (indoor)skibanen. Voorkom ongelukken en ga
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Gaat u op wintersport? Bent u al SneeuwFit?

 

Bent u al SneeuwFit?

Jaarlijks lopen zo’n 59.000 wintersporters een blessure op, zowel op buitenlandse pistes als op Nederlandse (indoor)skibanen. Voorkom ongelukken en ga fit de wintersport in! Hopelijk bent u al langer bezig met de voorbereidingen om fit op wintersport te gaan. In deze nieuwsbrief treft u tips aan!

Voldoende conditie en fitheid zijn de basis voor uw wintersportplezier. Met een goede conditie en getrainde spieren gaat het skiën beter en heeft u minder kans op blessures. Op Sportzorg.nl staan conditie- en spierversterkende oefeningen. Ze helpen u om ‘SneeuwFit’ op reis te gaan. De oefeningen zijn makkelijk thuis te doen. Er zijn Sneeuwfit oefeningen voor skiërs en snowboarders

Nog meer oefeningen...

Op Sportzorg.nl treft u naast de SneeuwFit oefeningen ook nog 31 oefeningen aan ter versterking van de enkel, beenspieren of rompstabiliteit. Bij elk filmpje treft u bovendien een beschrijving aan.

Door consequent oefeningen te doen waarmee u de controle en balansbeheersing over uw rug, bekken, heup, knie en enkel traint, bent u minder vatbaar voor blessures. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat dit leidt tot 30% minder blessures! Bij zwakke enkels of eerdere enkelblessures is het belangrijk dat er extra spierversterkende oefeningen worden uitgevoerd.

Doe de test

Meer weten over het voorkomen van (ski)blessures? Kijk dan op
www.voorkomblessures.nl. Hier vindt u informatie over maar liefst
15 verschillende sporten, waaronder skiën en snowboarden. Bekijk ook de filmpjes met 3D animaties die laten zien wat er in het lichaam gebeurt bij een blessure. Verder kunt u per sport testen hoe het zit met uw kennis
over het voorkomen van blessures. De uitslag van de test vormt de
basis voor een persoonlijk advies waarmee u blessures (nog beter)
kunt voorkomen in de toekomst. Zo sport u met veel plezier, betere
sportresultaten én veilig!

Zorgverzekering: stapt u over of niet? 

Elk jaar staat u weer voor de keuze: blijft u bij uw huidige zorgverzekeraar of stapt u over? Wellicht spelen de vergoedingen voor Sportzorg (sportmedisch advies, blessure- en/of herhalingsconsulten, sportmedisch onderzoek en verplichte sportkeuringen) een rol bij uw keuze. Daarom heeft Sportzorg.nl een handig overzicht gemaakt. Bekijk snel het overzicht van vergoedingen op het gebied van Sportzorg per zorgverzekeraar.

Wist u dat de vergoedingen van Sportzorg vallen onder de aanvullende verzekering?
Vergoedingen uit de aanvullende verzekering vallen niet onder het eigen risico.

Sportzorg wordt verricht bij één van de 57 Sportmedische Instellingen in Nederland. Vind een Sportmedische Instelling bij u in de buurt.

 

 


Zoek een sportzorgprofessional