• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Hoe begeleid je Olympische sporters medisch naar de top?

Het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport zijn deze zomer opvallend vertegenwoordigd op de Olympische spelen in Rio de Janeiro met liefst 4 mensen in de medische staf.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Hoe begeleid je Olympische sporters medisch naar de top?

 

Het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport zijn deze zomer opvallend vertegenwoordigd op de Olympische spelen in Rio de Janeiro met liefst 4 mensen in de medische staf.

Cees-Rein van den Hoogenband is chef-arts van de hele Olympische ploeg, orthopedisch chirurg Wart van Zoest gaat mee als medisch manager van de hockeyers, sportarts Sander Bouts en manueel therapeut Patrick Martens begeleiden de zwemmers.

In de topsport gaat het om details, in de zorg ook. Het Geldropse/Eindhovense ziekenhuis heeft een bijzondere naam als het om sportgeneeskunde gaat.

Gevarieerde lezingen

Tijdens de Open dag van de St. Anna Zorggroep op 19 maart, geeft orthopedisch chirurg Wart van Zoest een inkijkje in wat er allemaal komt kijken bij de medische begeleiding van topsporters. Om 11.00 uur trapt hij een serie gevarieerde lezingen af.

Na deze aftrap volgt om 12.00 uur de lezing ‘Wie stilt mijn pijn?’ Pijnspecialist Bart Liebrandt vertelt over wat het pijnteam kan doen voor mensen met chronische pijn. En hij geeft een demonstratie van echogeleiding, een innovatieve techniek.

Met de lezing ‘Hoe word je wegwijs in de (on)mogelijkheden van de ouderenzorg?’, helpt een van de cliëntadviseurs van Ananz iedereen die (binnenkort) ouderenzorg nodig heeft en zich daarop oriënteert (13.00 uur). De vierde lezing om 14.00 uur gaat over ‘Spataders. Hoe krijg je ze en hoe kun je er weer vanaf komen?’

Verdere programma Open Dag

Alle onderdelen van de St. Anna Zorggroep presenteren zich tijdens de Open Dag op 19 maart tussen 10.00 en 16.00 uur in het ziekenhuis in Geldrop. Iedereen, van jong tot oud kan zien, horen, proeven en beleven wat de verschillende onderdelen van de St. Anna Zorggroep doen en hoe ze dat doen.

Studio 040 zendt deze dag live uit vanuit het ziekenhuis en PSV mascotte Phoxy is er ook zeker weer bij.

 

Het volledige programma van de Open Dag is te vinden op www.st-anna.nl/opendag

Het originele persbericht is hier te lezen.

 


Zoek een sportzorgprofessional