• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Le Champion en Sportzorg.nl gaan voor een veiliger sportklimaat

Le Champion organiseert jaarlijks ongeveer 80 evenementen, waar 200.000 deelnemers aan mee doen. Om deze deelnemers te helpen zich op een verantwoorde
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Le Champion en Sportzorg.nl gaan voor een veiliger sportklimaat

Le Champion organiseert jaarlijks ongeveer 80 evenementen, waar 200.000 deelnemers aan mee doen. Om deze deelnemers te helpen zich op een verantwoorde manier voor te bereiden op een evenement, heeft Le Champion samenwerking gezocht met Sportgeneeskunde Nederland en haar voorlichtingssite Sportzorg.nl. Samen willen zij zorgen voor een veiliger sportklimaat in Nederland.

Jaarlijks lopen sporters in Nederland 3,6 miljoen sportblessures op, waarbij er in 1,4 miljoen van de gevallen (38%) medische behandeling gezocht wordt. Daarnaast wordt regelmatig in het nieuws melding gemaakt van sporters die plotseling overlijden. De gunstige effecten van sport worden op deze manier soms overschaduwd door het overlijden van ‘gezonde’ sporters. Dit roept vaak vragen op; hoe vaak komt dit voor? Had dit voorkomen kunnen worden (preventie)? Moeten alle sporters sportmedisch onderzocht worden om hartaandoeningen op tijd te ontdekken?

De verantwoordelijkheid voor een gezonde sportdeelname ligt bij de sporter zelf en dus hebben
Le Champion en Sportzorg.nl de handen ineen geslagen om de sporter op te zoeken en te informeren, zodat men op een verantwoorde manier kan deelnemen aan een evenement. Le Champion brengt jaarlijks 200.000 deelnemers in beweging en voelt zich verantwoordelijk voor de gezondheid van de deelnemers. Ook zullen vrijwilligers van Le Champion door Sportzorg.nl geschoold worden over hoe om te gaan bij sportongevallen.

Over Le Champion

Le Champion organiseert voor haar leden unieke sportactiviteiten op het gebied van hardlopen, fietsen en wandelen. Denk aan grootschalige evenementen, zoals de TCS Amsterdam Marathon, de Dam tot Damloop, de Ronde van Noord-Holland en de Plus Wandel4Daagse Alkmaar. Maar ook kleinschalige activiteiten, zoals fiets- en wandelreizen in binnen- en buitenland. In totaal brengt Le Champion jaarlijks 200.000 mensen in beweging.

Over Sportgeneeskunde Nederland

Sportgeneeskunde Nederland is een verzameling van organisaties die allemaal actief zijn binnen de sportgeneeskunde. Sportgeneeskunde Nederland zet zich in voor de kwaliteit en de toegankelijkheid van de sportgezondheidszorg voor iedereen in Nederland die sport of actief in beweging wil komen.

Ga voor meer informatie naar www.lechampion.nl of ga naar www.sportzorg.nl.  
 


Zoek een sportzorgprofessional