Getransplanteerde patiënten die regelmatig bewegen voelen zich beter, sterker en krijgen meer energie. Ook draagt bewegen bij aan het behoud van de nieuwe nier. Bewegen is dus belangrijk.

Via de website van De Nierstichting kan de brochure 'Sport en bewegen na transplantatie' worden aangevraagd (onder het kopje 'Nierdonatie, transplantatie en dialyse'). Deze brochure geeft patiënten tips en adviezen om sport en bewegen in het dagelijks leven in te passen.

De Nierstichting vindt het belangrijk dat meer nierpatiënten getransplanteerd kunnen worden en zo lang mogelijk plezier hebben van hun donornier. Het is daarom vanzelfsprekend aandacht te besteden aan zo goed en prettig mogelijk leven met deze nieuwe nier.

De brochure kwam tot stand in samenwerking met de projectteams van het project Groepsrevalidatie Nierpatiënten het UMC Groningen en Maastricht UMC en is een gezamenlijke uitgave met de Nierpatiënten Vereniging Nederland.


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: