• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Mentaal gezond en sportpsychologie

De artikelen op deze pagina zijn geschreven door sportpsychologen aangesloten bij de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN). Lees meer over hoe je mentale gezondheid kan bijdragen aan je sportprestaties én juist ook aan je persoonlijke ontwikkeling op het gebied van werk en bewegen.

Sportpsycholoog

De titel 'sportpsycholoog' is geen beschermde titel. Dit houdt in dat iedereen zich sportpsycholoog mag noemen, ongeacht zijn of haar achtergrond. Hetzelfde geldt ook voor 'psycholoog', 'mental coach' of 'mentale trainer'. Het is daarom goed om te weten wanneer je met een geregistreerde sportpsycholoog te maken hebt of daarnaar op zoekt bent.

Vanuit de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) is daarom een registratiesysteem ingevoerd. Sportpsychologen met de juiste, wetenschappelijke opleiding en de nodige ervaring mogen de titel 'SPORTPSYCHOLOOG VSPN®' voeren. Dit is wel een beschermde titel. De artikelen geschreven op Sportzorg zijn geschreven door sportpsychologen aangesloten bij de VSPN. Lees meer over wat de sportpsycholoog voor jou kan betekenen.

Zoek een sportzorgprofessional