Voeding en sport

De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zul je genoeg hebben aan een gezonde voeding in de basis. Wil je meer, wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan een goede sportvoeding je helpen. De basis voor een gezond lichaam is een gezonde voeding. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig. Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

 fruits-82524_1280.jpg

De sportdiëtist

De artikelen op deze pagina zijn geschreven door sportdiëtist aangesloten bij de Vereniging Sportdietetiek Nederland (VSN).

De sportdiëtist is dé specialist op het gebied van voeding en sport. Bij de sportdiëtist kunt u terecht met al uw vragen over sport en voeding, zoals:

• Heb ik extra vitamines nodig?
• Hoe kom ik van mijn maag- en darmproblemen af?
• Hoe bereik ik het juiste lichaamsgewicht?
• Hoeveel eiwitten heb ik nodig voor spieropbouw?
• Hoe krijg ik optimale glycogeenvoorraden?
• Is het zinvol om sportdranken te gebruiken?

Lees meer over de sportdietist of vind een sportdietist bij jou in de buurt.

Voedingsartikelen


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: