• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Voeding

De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zul je genoeg hebben aan een gezonde voeding in de basis. Wil je meer, wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan een goede sportvoeding je helpen.

De basis voor een gezond lichaam is een gezonde voeding. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig. Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

De sportvoedingspyramide

De sportvoedingspiramide is een handige tool die veel sportdiëtisten gebruiken om sporters inzichtelijk te maken welke voeding en/of supplementen zij nodig hebben en waar er voor sporters nog (veel) winst te behalen is. De piramide is opgebouwd uit 3 lagen: basisvoeding, sportspecifieke voeding en supplementen.

Lees meer

De sportdiëtist 

De sportdiëtist kijkt samen met jou of jouw voeding wel voldoende voedingsstoffen (vitamines en mineralen) en energie (brandstoffen) en bouwstoffen (eiwitten en mineralen) levert voor het herstel van je spieren. Wanneer de sportdiëtist eventuele tekorten en/of overschotten in je voeding in kaart gebracht heeft, stelt zij/hij samen met jou een voedingsplan op. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw voedingsvoorkeuren en tegenzinnen, je dagindeling, en natuurlijk jouw persoonlijke sportieve doelen. Daarnaast wordt ook je gewicht, taille, lengte en vetpercentage gemeten om te kijken hoe je nog meer winst kunt maken in jouw sport. 

Lees meer

Recepten voor sporters

Recepten afkomstig van Arko Sports Media, uitgever van o.a. het Sportkookboek.

Klik hier

Sportdranken

Welke sportdrank kies je tijdens een inspanning?

Klik hier

Zoek een sportzorgprofessional