• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sportdiëtist

De sportdiëtist kijkt samen met jou of je voeding wel voldoende voedingsstoffen (vitamines en mineralen), energie (brandstoffen) en bouwstoffen (eiwitten en mineralen) levert voor de prestatie die je wilt leveren of voor het herstel van je spieren.

Wanneer de sportdiëtist eventuele tekorten en/of overschotten in je voeding in kaart gebracht heeft, stelt hij samen met jou een voedingsplan op. Hierbij houdt de sportdiëtist altijd rekening met je voedingsvoorkeuren en tegenzinnen, je dagindeling, en natuurlijk je persoonlijke sportieve doelen. Daarnaast meet de sportdiëtist ook je gewicht, taille, lengte en vetpercentage om te kijken hoe je nog meer winst kunt maken in je sport. 

Voedingsvragen sportdiëtist

Met onder andere de volgende voedingsvragen kun jij bij een sportdiëtist terecht:

  • Heb ik extra vitamines nodig?
  • Hoe kom ik van mijn maag- en darmproblemen af?
  • Hoe bereik en behoud ik het juiste lichaamsgewicht?
  • Hoeveel eiwitten heb ik nodig voor spieropbouw?
  • Wat moet ik eten om mijn trainingen beter vol te houden?
  • Is het zinvol om sportdranken te gebruiken?

Wanneer je nog meer vragen hebt over jou voedingspatroon kan je altijd contact opnemen met een sportdiëtist bij jou in de buurt.

Vergoeding

Tegenwoordig kun je zonder verwijzing van een (sport)arts naar de sportdiëtist. Maar kijk dan wel even in je polis of dit vergoed wordt. Soms kan het wel handiger zijn i.v.m. bepaalde klachten of bloeduitslagen dat je een verwijzing van de (sport)arts meeneemt naar je eerste gesprek met een sportdiëtist. Wanneer er sprake is van een medische indicatie kan het zijn dat de sportdiëtist ook vergoed wordt door jouw zorgverzekeraar. Het is altijd raadzaam om eerst bij je zorgverzekeraar na te gaan of een bezoek aan de sportdiëtist van je eigen risico afgaat.

Waar vind je een sportdiëtist? 

De sportdiëtisten zijn aangesloten bij de Vereniging Sportdietetiek Nederland (VSN)

 

VSN

De Vereniging Sportdiëtetiek Nederland (VSN) is een jonge vereniging waarin sportdiëtisten zich verenigd hebben. Het doel van de vereniging is: opleiding, kennisoverdracht, kwaliteitsbewaking en profilering van de sportdiëtetiek. De vereniging neemt deel aan diverse multidisciplinaire overlegorganen op het gebied van de sport(geneeskunde).

Meer informatie via www.sportdietetiek.nl.

 

 

Zoek een sportzorgprofessional