• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Podcast "Voedingspraat"

Een eerlijke podcast over voeding waarin sportdiëtist Esther van Etten afrekent met alle flauwekul en mythevorming op het gebied van voeding.

Ze neemt verhalen en quotes van influencers onder de loep en legt vervolgens uit hoe het de voedingswetenschap wel naar de praktijk van alle dag vertaald wordt.

N.B. Deze podcast wordt niet gesponsord door voedings- en levensmiddelen industrie.

De podcast “Voedingspraat” is te vinden via: Spotify, Apple en op OnlineRadio.nl.

Beluister direct de meest recente podcast

voedingspraat

Bij Voedingspraat verschenen ook onderstaande onderwerpen:

Op 11 oktober 2022 zat Esther van Etten aan tafel bij Eva Jinek. In een online documentaire vertelt Erling Haaland dat hij elke dag hart en lever eet van een lokaal geslachte koe. Ook neemt hij wel eens kebab en pizza, maar hij let ook op zijn slaappatroon. Zijn dat echt dé geheimen voor zijn voetbalprestaties? Esther mocht het bij Eva Jinek aan tafel uitleggen en Anneke gaat erop in waarom juist zulke uitspraken volop aandacht krijgen in de media.

Over Esther...

Esther van Etten is sportdiëtist. Haar passie voor sporten en voeding ontwikkelde zij al op jonge leeftijd. Als Nederlands ex-kampioene sportaerobics (KNGU) leerde zij het belang van een optimale voeding in combinatie met topsport kennen. Esther heeft een praktijk in Amsterdam waar zij naast topsporters en recreatieve sporters ook jeugdsporters begeleidt. Daarnaast  heeft zij haar eigen ontwikkelde portiemethode 'En nu is het genoeg'.  

Esther heeft meegewerkt aan het televisieprogramma: "Wordt u al geholpen?" van SBS6 en begeleidde onder andere Teun van de Keuken in zijn ontdekkingstocht door dieet-land.  En is Esther wel eens te zien als expert aan talkshow tafel bij Jinek

Over gastspreker Anneke...

Anneke Palsma is vaak te gast bij Esther in de podcast Voedingspraat. Zij is voedingswetenschapper en sportdiëtist. Omdat ze zelf graag lange afstanden fietste en daarnaast veel zwom werd haar interesse gewekt voor invloed van voeding op sportprestaties. Omdat ze zich afvroeg hoe algemene voedings- en dieetrichtlijnen tot stand kwamen heeft ze de WO Voeding en Toxicologie naast haar werk afgerond. Haar leerhonger is nooit gestild. Ze werkte in diverse zorginstellingen en na haar WO-studie voor grote onderzoeken zoals de Rotterdam studie en Generation R voor het Erasmus MC, kleinere onderzoeksprojecten bij het AMC te Amsterdam en de GGD te Den Haag. Verder werkte ze voor de Dopingautoriteit en keerde zo terug naar haar passie van kennisoverdracht over de invloed van voeding, sport en leefstijl.

In 2011 begon ze als zelfstandig ondernemer. Zij schrijft artikelen voor diverse bladen en websites en ontwikkelt onderwijsmaterialen voor diverse opleidingen, verzorgt lessen en lezingen op maat over voeding bij sport en leefstijl voor sporters zelf en diverse doelgroepen. Daarnaast zit zij in de klankbordgroep “wisselwerkingen voeding, medicatie en voedingssupplementen”. En ze begeleidt individuele sporters.

Zoek een sportzorgprofessional