• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Blauwe tenen tijdens het wandelen

Ken je dat? Bij een meerdaagse wandeltocht zie je dat je grote teennagels blauw zijn geworden. Na verloop van tijd verlies je soms zelfs de teennagels. Wat kan het probleem zijn?

Last van andere ongemakken tijdens het wandelen? Check de meest voorkomende wandelblessures

Blauwkleuring nagels bloeduitstorting 

Blauwkleuring van de nagel is meestal het gevolg van een bloeduitstorting onder de nagel van de tenen. De bloeduitstorting ontstaat vaak door lopen op te kleine schoenen of door te lange teennagels.

Vormen nieuwe nagel

Meestal valt de nagel er na verloop van tijd af en heeft zich een nieuwe nagel gevormd onder de oude. Als je veel pijn hebt door de bloeduitstorting onder de nagel kun je je huisarts vragen een klein gaatje te maken in de nagel, zodat het bloed naar buiten kan en de druk onder de nagel afneemt en de pijn vermindert.

Teennagels niet te lang en niet te kort

Als je schoenen goed passen, let er dan op dat je de teennagels niet te lang laat groeien. Knip de nagels ook niet te kort, want dan kan de teennagel ingroeien in de huid.

Heb je extra hulp nodig om blauwe tenen / blauwe teennagels te voorkomen?

Neem contact op met een sportpodotherapeut of een andere sportzorgprofessional

 

Sportarts Esther Schoots

Esther Schoots is werkzaam bij het Sportmedisch Adviescentrum in Utrecht.

Kom meer te weten over het werk van de sportarts en vind adressen van sportartsen bij jou in de buurt. Sportarts Esther Schoots is lid van de Vereniging voor Sportgeneeskunde

Zoek een sportzorgprofessional