Verplichte sportkeuring: autosport (KNAF)

Het aanvragen van een licentie bij de KNAF is gekoppeld aan een verplichte sportkeuring. Voor internationale licentiehouders is elke 2 jaar een rust-ECG verplicht. Voor licentiehouders boven 45 jaar is elke 2 jaar een inspanningsonderzoek met ECG verplicht. De verplichte sportkeuring kan op een Sportmedische Instelling plaatsvinden, evenals een inspanningsonderzoek met ECG als onderdeel van een Groot Sportmedisch Onderzoek (GSMO).

De jaarlijkse keuring gebeurt meestal op de licentiedagen van de KNAF, incidenteel nog op een Sportmedische instelling. Voor de keuring wordt het speciale formulier van de KNAF gebruikt, dat men op www.knaf.nl kan downloaden; de geneeskundige verklaring: het daarvoor bestemde gedeelte op de licentieaanvraag invullen. 

Meer informatie


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: