Verplichte sportkeuring: motorsport (KNMV en MON)

KNMV

Een medische keuring via een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) is alleen verplicht voor coureurs die een EK- of WK-(dag)licentie willen aanvragen. Voor alle andere coureurs is een compleet ingevulde medische verklaring via Mijn KNMV voldoende.

Meer informatie

MON

De MON heeft nog steeds een verplichte sportkeuring. De leeftijdsklassen voor startbewijskeuringen zien er als volgt uit:

  • Bij de leeftijdsklasse van 5 t/m 36 jaar geldt een geldigheidsduur van 3 jaar
  • Bij de leeftijdsklasse van 37 t/m 59 jaar geldt een geldigheidsduur van 2 jaar
  • Bij de leeftijdsklasse van 60 jaar en ouder geldt een geldigheidsduur van 1 jaar

Meer informatie

Waar kun je de keuring laten verrichten?

Een sportmedisch onderzoek kun je laten verrichten bij sportarts werkzaam in een sportmedische instelling. Iedereen kan zelf rechtstreeks een afspraak maken bij een sportarts. Je hoeft niet per se langs je (huis)arts. Kijk voor een sportmedische instelling bij jou in de buurt of maak direct een afspraak!

Gerelateerd onderwerp
  1. Zoek een sportzorg aanbieder

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: