De voordelen van sport en bewegen zijn inmiddels algemeen bekend. Er zijn echter ook nadelen: sportblessures. Jaarlijks lopen sporters in Nederland gemiddeld 3,6 miljoen sportblessures op. Voor 1,4
miljoen blessures is medische behandeling nodig. Om een effectief blessure preventie beleid uit te kunnen zetten is inzicht nodig in aard, omvang en risico’s op sportblessures.

De KNHB en TNO werken samen bij het in kaart brengen van de hockeyblessures. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Elektronisch Sporters Dossier (ESD) waarin contactpersonen bij verenigingen
gedurende het seizoen, online gegevens kunnen registreren van teams, spelers, blessures en herstel.

Lees verder.

TNO

TNO maakt wetenschappelijke kennis toepasbaar om het innovatief vermogen van bedrijfsleven en overheid te versterken. TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Door haar veelzijdigheid en capaciteit tot integratie van deze kennis neemt TNO een unieke positie in.

Meer informatie via www.tno.nl.

 

 

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: