• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Depressie

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog leuk ook. Dit geldt voor jong en oud, chronisch ziek of niet. Meer bewegen is juist voor mensen die lijden aan een vorm van depressie een goed idee. U zult zien dat u zich een stuk prettiger voelt als u regelmatig in beweging komt en blijft

Bewegen en gezondheid
Regelmatig bewegen met een matige intensiteit leidt al tot belangrijke verbetering van uw uithoudingsvermogen, spierkracht, lichaamssamenstelling en algehele welbevinden. Bovendien neemt de kans op ziektes af door regelmatig te bewegen. Vooral als u samen met andere beweegt, zult u zich prettiger voelen. Want bewegen is niet alleen goed voor uw lijf, het is nog gezellig ook.

Regelmatig bewegen is, naast behandeling met medicijnen of gesprekken, voor mensen die een depressie hebben, zeer aan te raden. Het verbetert uw lichamelijke conditie, geeft energie en bevordert daarmee uw genezing. Door meer te bewegen slaapt u bovendien veel beter.

Beweegadvies
Voor mensen met een depressie zijn sporten aan te bevelen, waarbij u gedurende een langere tijd in beweging bent, zoals wandelen, fietsen en joggen. Ook sporten in groepsverband wordt aanbevolen, omdat dit stimuleert om regelmatig in beweging te blijven en ‘onder de mensen te komen’. Sport- en bewegingsactiviteiten zijn ook aan te bevelen, omdat daardoor uw spieren zich ontspannen. Bij stressklachten en sterke spierspanning zijn ook ontspannende activiteiten als tai-chi en yoga aan te bevelen.

Samen bewegen
Bewegen in groepsverband is leuk en motiverend. Het stimuleert niet alleen uw lichaam maar ook de sociale contacten. Mensen met een depressie hebben soms minder zin in (bewegings)activiteiten. Verwacht dan ook niet meteen dat u het 'leuk' vindt. Beschouw bewegen als werken aan uw gezondheid. Wanneer u het uiteindelijk plezierig gaat vinden, betekent dit dat u op de goede weg bent.

Hier volgen tips om op verantwoorde wijze in beweging te komen en te blijven:

  • Kies een activiteit die u leuk vindt en die bij u past.
  • Minimaal een half uur per dag sportief bewegen is een gezond streven.
  • Samen bewegen bevordert sociaal contact.
  • Bouw duur, intensiteit en frequentie van de activiteiten langzaam op.

U voelt zich prettiger als u regelmatig in beweging komt!

Zoek een sportzorgprofessional