Gerelateerde onderwerpen
  1. Winterrunning

Koudeletsel

Bij koudeletsel denkt men vooral aan extreme blessures die voorkomen op de sneeuwpiste of bij expedities naar de Mount Everest. Toch komt koudeletsel ook in Nederland voor, met verschillende gevolgen voor de prestaties van de sporter. Koude en droge lucht kunnen bijvoorbeeld de adem van een schaatser letterlijk benemen. Herkenning en preventie van het effect van kou kan daarom uiteindelijk het verschil zijn tussen winnen of verliezen. Lees verder.

Lees ook het artikel: 'Sporten in winters weer'. Dit artikel is verschenen in 'Reddingswezen', december 2012.

NLCOACH

NLCOACH is hét tijdschrift voor iedereen die zich bezighoudt met begeleiding in de sport (coachen, trainen, opvoeden) op alle niveaus van sportbeoefening en voor alle takken van sport.

NLCOACH is een gezamenlijke uitgave van NLcoach en Arko Sports Media in samenwerking met NOC*NSF.
Naast de interessante interviews en artikelen zijn John Volkers en Mart Smeets de twee vaste columnisten. Tevens begint elke uitgave met een stelling, waarop meerdere topcoaches hun visie geven. Lees verder.
 


Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De informatie op Sportzorg.nl kan niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een (sport)arts. Wij willen benadrukken dat je bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met je (sport)arts, specialist of apotheker. Sportzorg.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.

Share deze pagina: