• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Sport

5.000 schaatsers actief op de Weissensee

Natuurijsliefhebbers verheugen zicht op de toertocht op natuurijs

In het pittoreske Oostenrijkse dorpje Techendorf loopt de schaatskoorts op. Van 23 januari tot 2 februari zullen schaatsliefhebbers van alle niveaus zichzelf uitdagen op het ijs van de Weissensee. Weissensee is het grootste bergmeer van de Oostenrijkse provincie Karinthië.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
5.000 schaatsers actief op de Weissensee

Sinds 1989 komen enthousiaste schaatsers naar Oostenrijk om de uitdaging met zichzelf aan te gaan op verschillende niveaus. Voor recreatieve schaatsers worden vier toertochten georganiseerd. Je kunt kiezen voor de prestatietocht van 100 km of jezelf nog meer uitdagen met de alternatieve Elfstedentocht van 200 km. Wedstrijdrijders komen ook ruimschoots aan hun trekken met vier natuurijsmarathons variërend van 40 tot 200 km. Het evenement is een groot gezellig Nederlands feestje dat natuurijsliefhebbers niet willen missen.

Ben je geïnspireerd door dit natuurijsspektakel? Vergeet dan niet dat veiligheid op natuurijs belangrijk is. Natuurijs kan onvoorspelbaar zijn, dus het is essentieel om goed voorbereid het ijs op te stappen en te weten wat te doen in geval van nood. We hebben al mogen genieten van een korte natuurijsperiode, maar de winter is nog niet voorbij. Misschien kunnen we in februari nog een keer van het natuurijs genieten. Bereid je dus goed voor en bekijk de
tips voor een veilig en leuke natuurijservaring.


Zoek een sportzorgprofessional