• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Partner nieuws

6 tips om pijn aan je voeten te voorkomen

Je voeten zijn uniek en spelen een belangrijke rol in je dagelijkse leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar je voeten zijn de fundering van je lichaam. 

Partner Sidas geeft je 6 tips om pijn aan je voeten te voorkomen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
6 tips om pijn aan je voeten te voorkomen

Tip 1. Voeten analyse

Je hebt je voeten nodig voor evenwicht, aangezien we een groot deel van ons leven staand of lopend doorbrengen. Het zijn dan ook je voeten die je hele lichaam dragen en al je bewegingen ondersteunen. De kracht en mobiliteit van de voet stelt jou in staat om op een natuurlijke wijze verder te gaan.

Hoewel, we allemaal met twee voeten ter wereld zijn gekomen, heeft elke voet zijn eigen vorm, grootte, volume, en maat. De Sidas 3Feet Scanners, zowel de 2D als 3D Scanner, zijn meet apparaten. Deze scanners analyseren je voeten om zo een ideaal beeld van je voeten te creëren. Leer je voeten beter te begrijpen en te kennen.

Tip 2. Schoenen die passen

Je weet dat je voeten uniek zijn, dus waarom zou je geen schoenen dragen die perfect bij jou voeten passen? Of je nu doorgezakte voeten hebt, een normale of hoge voetboog, in massa geproduceerde schoenen voldoen vaak niet aan de behoeften van je voeten. En je voeten hebben verschillende soorten ondersteuning en comfort nodig, afhankelijk van de sport die je doet of de tijd die je besteedt aan bijvoorbeeld wandelen. Het is dus tijd om een schoen te vinden die bij jou past! 

Tip 3. Zolen die bij jou voeten passen

De zool van de schoen fungeert als een gids en biedt stabiliteit. De zolen bieden maximaal comfort tijdens het sporten of gewoon in het algemeen bij dagelijkse mobiliteit. De analyse van je voeten zal je helpen om precies te ontdekken welke zool nu het beste bij jou voet past. Of je nu een hoge, gemiddelde of lage voetboog hebt, de zolen absorberen schokken en voorkomen letsel. 

Tip 4. Sokken die passen

Zou je er van dromen om je linkerschoen aan je rechter voet te dragen? Natuurlijk niet! Sidas sokken passen zich aan de vorm van je voeten aan. Passend bij de verschillende profielen van de rechter en linker voet. Bovendien helpen deze sokken je om blaren, het schuren en elke andere vorm van wrijving op je huid te voorkomen.

Sidas heeft een breed assortiment sokken ontwikkeld die voldoen aan de behoeften van al je activiteiten. Krijg jij koude voeten in de winter? Kies dan een paar verwarmde sokken om voor je voeten en de rest van je lichaam te zorgen. Ben je een hardloper? Kies sokken die je helpen het beste uit je runs te halen en die blessures tot een minimum beperken.

Tip 5. Zorg voor je schoenen

Je hebt je schoenen de hele dag gedragen. Je hebt gezweet, het heeft geregend of gesneeuwd en je schoenen of ski schoenen zijn in slechte staat. Wacht dan niet tot morgen met het verzorgen van je schoenen. Maak je schoenen en ski schoenen regelmatig schoon met een schoenendroger voor een perfect comfort. 

Tip 6. Bescherm je voeten tijdens en na het sporten

Sport is een stressvolle activiteit voor de huid. Het is belangrijk om je voeten te beschermen vóór en na de sport om letsel te voorkomen en om snel herstel mogelijk te maken.

Bekijk voor meer informatie en de verschillende producten om pijn en wrijvingen te voorkomen op de website van Sidas.

Zoek een sportpodotherapeut in je buurt


Zoek een sportzorgprofessional