• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Wielrennen

Anna van der Breggen wint voor de vierde keer Giro d’Italia Donne / Giro Rosa

Heb je het meegekregen in het nieuws? Anna van der Breggen wint voor de vierde keer Giro d’Italia Donne / Giro Rosa. Ook wij van Sportzorg moesten even zoeken naar de uitslag, want het werd niet breeduit bekendgemaakt in de media. Wat we wel lazen dat Marijn de Vries in haar column in Trouw haarscherp uitlegt hoe in Nederland de aandacht verdeeld wordt tussen mannen- en vrouwensport. En het mooie is; Anna krijgt hiermee als viervoudig Giro winnaar alsnog een piepklein eerbetoon.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Anna van der Breggen wint voor de vierde keer Giro d’Italia Donne / Giro Rosa

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen is een Nederlandse wegwielrenster en meervoudig wereldkampioene. Ze staat vooral bekend als klassementsrenster, klimster en tijdritspecialiste. Dit jaar doet ze mee aan de Olympische Spelen in Tokyo om haar titel te verdedigen, want in Rio heeft ze Olympisch goud gewonnen in de wegwedstrijd.

Anna van der Breggen wordt ploegleidster

Na deze Olympische Spelen stopt Anna als professioneel wielrenster. Ze ruilt haar fiets in voor de auto en wordt ploegleidster.

Enthousiast om te gaan wielrennen? 

Anna van der Breggen, Annemieke Vleuten, Marianne Vos en Demi Vollering zijn bekende vrouwelijke wielrenners. Ben jij ook fanatiek wielrenner of ben je juist enthousiast geworden en van plan om te gaan starten met wielrennen? Bekijk dan alle info over wielrennen.

Direct naar pagina wielrennen


Zoek een sportzorgprofessional