• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Extra inschrijvingen voor 3e editie Tour for Life mogelijk

Tour for Life, de heroïsche 1.200 km lange amateur-wielertocht voor Artsen zonder Grenzen, biedt in 2011 plaats aan 25 extra ploegen. Vorig jaar 2010

Oud-profwielrenner Maarten Ducrot nieuwe ambassadeur voor Tour for Life

Tour for Life, de heroïsche 1.200 km lange amateur-wielertocht voor Artsen zonder Grenzen, biedt in 2011 plaats aan 25 extra ploegen. Vorig jaar 2010 konden maximaal 50 wielerploegen inschrijven. Een aantal belangstellenden moest daardoor worden teleurgesteld. Daarom is voor de derde editie besloten de organisatie van de 8-daagse wielertocht zodanig aan te passen, dat er 75 ploegen kunnen meedoen. De eerste 53 ploegen zijn al ingeschreven. Eén groep renners wordt in 2011 aangevoerd door ploegcaptain Maarten Ducrot. De oud-profwielrenner en NOS Sport co-commentator fietst niet alleen een aantal dagen zelf mee, hij vervult ook de rol als nieuwe Tour for Life-ambassadeur. In die hoedanigheid roept hij alle amateur-wielrenners op om mee te doen: “Tour for Life zal je leven veranderen. Mis ‘m niet.”

Acht klassieke etappes, zes landen, wereldberoemde cols en bekende trajecten van de Tour de France; de Tour for Life is een droom voor elke amateur-wielrenner. De inschrijvingslimiet was in 2010 dan ook in no time bereikt. De deelnemende renners haalden toen samen een recordbedrag van ruim 1 miljoen euro voor Artsen zonder Grenzen op. Met de uitbreiding van de capaciteit, hoopt Tour for Life dat ook het sponsorbedrag in 2011 wordt overschreden.

Tour for Life-ambassadeur Maarten Ducrot

Oud-profwielrenner Maarten Ducrot stapt dit jaar aan boord van de Tour for Life als ambassadeur. “Mijn hart ligt nog steeds bij de wielrensport. Maar ook bij Artsen zonder Grenzen. Een fantastische organisatie, die levens in ramp- en oorlogsgebieden redt. Niet door geld te geven maar door erheen te gaan.Dit ambassadeurschap biedt mij de kans om twee passies te combineren.” Ducrot nam vijf keer deel aan de Tour de France. In 1985 won hij de etappe van Straatsburg naar Épinal. Tegenwoordig verslaat hij de Tour voor NOS Sport, evenals de Giro d’Italia en La Vuelta a España. “De Tour for Life is een droom voor elke amateur-wielrenner. Dit is dé kans om zelf in ploegverband de klassiekers uit de Tour de France te rijden. Dat móet je als liefhebber hebben meegemaakt. Het mooie is dat je met deze loodzware tocht ook nog eens Artsen zonder Grenzen steunt. Dát maakt het verschil. Je redt met jouw prestatie levens. Geweldig!”

Tour for Life 2011: 28 augustus t/m 4 september

Tour for Life is een spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italiënaar Nederland. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 amateurrenners, geven alles voor een groots doel: € 15.000 euro of meer voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen starten op 28 augustus in de Italiaanse Alpen. De Cauberg in Nederland is het toneel van de emotionele finish op 4 september. Iedere dag staat de amateurs een nieuwe bijzondere klassieke etappe van gemiddeld 150 kilometer te wachten. Klassiekers uit de Tour de France, zoals de Alpe d’Huez, de Col de la Croix de Fer en Col de la Madeleine staan één voor één op het programma. Alle ins & outs over de Tour for Life zijn te vinden op www.tourforlife.nl.

Over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.


Zoek een sportzorgprofessional