• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Na succesvolle Iphone 'Versterk je enkel app' nu ook een Android versie

Amsterdam, 24 november 2011. De 'Versterk je enkel'-app voor iPhone is al 11.000 keer gedownload, en haalde bij de lancering in september de top 10 van de App Store. De app is beoordeeld met 4,5 sterren (van de 5). Reden genoeg om de app ook beschikbaar te maken voor Android telefoons.
Tekst gaat onder de afbeelding verder
Na succesvolle Iphone 'Versterk je enkel app' nu ook een Android versie

Elk jaar lopen 630.000 sporters een enkelblessure op. De kans dat dit terugkomt is 1 op 3. Met de 'Versterk je enkel'-app van Consument en Veiligheid kunnen sporters een oefenschema volgen en zo sneller genezen en nieuwe blessures kunnen worden voorkomen.

De feiten

Na de knieblessure is de enkelblessure de meest voorkomende sportblessure in ons land. Voor bijna 4 op de 10 enkelblessures is medische behandeling nodig. Vooral enkelverstuikingen komen veel voor. De medische kosten zijn 46 miljoen euro per jaar. De kosten door arbeidsverzuim zijn geschat op 140 miljoen euro per jaar.

Als een sporter eenmaal een enkelblessure heeft gehad, is de kans 1 op 3 dat deze blessure in de toekomst terugkomt. Met name het eerste jaar na de blessure is het risico groot.*

'Versterk je enkel'-app helpt blessures voorkomen

Consument en Veiligheid ontwikkelde de 'Versterk je enkel'-app. De app is bedoeld voor sporters met zwakke enkels of die herstellende zijn van een enkelblessure. De app biedt een oefenschema van 8 weken, dat bestaat uit 3 sets oefeningen per week. Elke oefening wordt duidelijk uitgelegd in een instructiefilm. Het doel: geblesseerde enkels sneller genezen en nieuwe blessures voorkomen.

De oefeningen en het bijbehorende schema zijn afkomstig uit de 2BFit studie van het EMGO / VUmc en zijn wetenschappelijk effectief bewezen voor een goed herstel van enkelblessures. Sporters die de oefeningen uit 'Versterk je enkel' doen, reduceren de kans dat de blessure terugkomt.
 

 

*Bronnen: Letsel Informatie Systeem 2005-2009, Ongevallen en Bewegen in Nederland 2006-2010.

Meer informatie:
Op www.veiligheid.nl vindt u ongevalcijfers en beeldmateriaal.

Link naar de App Store: http://itunes.apple.com/nl/app/versterk-je-enkel/id456001033

 


Zoek een sportzorgprofessional