• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Leer in 6 weken de basisvaardigheden van het racefietsen

Vanaf zondag 2 maart biedt Le Champion Fiets-Fit clinics aan, een kennismakingscursus racefietsen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Leer in 6 weken de basisvaardigheden van het racefietsen

Vanaf zondag 2 maart biedt Le Champion Fiets-Fit clinics aan, een kennismakingscursus racefietsen. Tijdens deze cursus verbeteren deelnemers in zes weken hun basisfietstechnieken en uithoudingsvermogen. De Fiets-Fit clinics, een initiatief van de NTFU, vinden op ruim 60 locaties verspreid door heel Nederland plaats. Eén daarvan is de Zaanlandse Wielerclub DTS in Wijdewormer, startlocatie van Le Champion.

Fiets-Fit is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus racefietsen van de NTFU. De eerste editie van dit sportstimuleringsprogramma vond plaats in het najaar van 2007 met iets meer dan 200 deelnemers. Inmiddels heeft het Fiets-Fit programma landelijke dekking en hebben er al meer dan 5.500 beginnende fietsers deelgenomen.

Fietstechniek en uithoudingsvermogen
Tijdens de Fiets-Fit-trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. Onder leiding van enthousiaste instructeurs werken de deelnemers op een verantwoorde en veilige manier aan hun conditie en fitheid. Onderdelen die tijdens Fiets-Fit aan bod komen zijn onder andere het afstellen van en omgaan met de fiets, remmen en schakelen, informatie over voeding en materialen, voorkomen van blessures en stuurvaardigheid. Er wordt gewerkt met twee leeftijdscategorieën, namelijk jeugd van 8 t/m 15 jaar en ouderen vanaf 16 jaar.

Inschrijving geopend
Inschrijven voor Fiets-Fit is sinds 1 februari mogelijk op www.fiets-fit.nl, hierbij kan Le Champion als startlocatie gekozen worden. Naast het volgen van zes trainingen, zijn de deelnemers tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangen twee edities van Fietssport Magazine, een NTFU bidon, een herinneringscertificaat en een leuke gadget. Daarnaast kunnen deelnemers vanaf deze editie een uniek Fiets-Fit wielershirt bestellen. Tijdens de vijfde clinic doen de cursisten bovendien mee aan 45 km van de Omloop van Zandvoort, één van de vele fietsevenementen die Le Champion organiseert. Zo kan de opgedane kennis tijdens een echt evenement in de praktijk worden gebracht!

Instructeur of begeleider worden?
Ben je al een ervaren racefietser en wil je opgeleid worden tot instructeur of begeleider? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Le Champion. Tijdens de clinics zijn de instructeurs of begeleiders verzekerd via de NTFU. Op zaterdag 8 maart organiseert de NTFU een gratis, geheel verzorgde Fiets-Fit instructeursdag bij De Adelaar in Apeldoorn. Op deze dag krijgen instructeurs uitleg over het Fiets-Fit programma, didactiek en veiligheid.
Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl en www.fiets-fit.nl


Zoek een sportzorgprofessional