• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Bijeenkomst Sportbegeleiding bij kankerpatiënten

Uit onderzoek blijkt dat een groot gedeelte van de fitnessbegeleiders in aanraking komt met sporters met kanker(verleden). Bijna 90% van de begeleiders geeft aan behoefte te hebben aan meer informatie om sporters met kanker of een kankerverleden beter te kunnen begeleiden. Deze extra informatie wordt verstrekt op 11 november! Lees snel meer.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Bijeenkomst Sportbegeleiding bij kankerpatiënten

 

Speciaal voor fitnesstrainers en begeleiders werkzaam in een sportschool of fitnesscentrum en praktijkbegeleiders sportplan van Tegenkracht organiseren Stichting Tegenkracht en de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) op vrijdag 11 novemeber de informatiebijeenkomst "Sportbegeleiding bij kankerpatiënten". 

Jaarlijks wordt bij 105.000 mensen in Nederland de diagnose kanker vastgesteld. Ruim 600.000 mensen leven met de fysieke, psychische of sociale gevolgen van kanker. Kanker is een onlosmakelijk onderdeel van ons dagelijks bestaan geworden en treft ons, direct of indirect, ook op het werk als sportbegeleider.
Tot voor kort was kanker en sport niet verenigbaar: als je de diagnose kanker kreeg, was het advies: “houd je maar rustig”. Op die handelwijze komen oncologen en begeleiders terug: actief revalideren, en je actief voorbereiden op operatie, chemobehandeling en bestralingen wordt steeds meer geadviseerd. De kans dat er zich een kankerpatiënt meldt bij een reguliere sportschool of fitnesscentrum, wordt dus navenant groter.

Uit een enquête die in 2015 is gehouden onder fitnessbegeleiders blijkt dat 89% van de 207 respondenten in het fitnesscentrum in aanraking komt met sporters met kanker(verleden). Bijna 90% van de begeleiders geeft aan behoefte te hebben aan meer informatie om sporters met kanker(verleden) beter te kunnen begeleiden. Met name als het gaat om vragen bij pijnklachten, bij beperkingen, belastbaarheid van de sporter, afstemming van de trainingsbelasting, algemene ziektekennis van kanker en waar op te letten bij sport en kanker.
Stichting Tegenkracht en de VSG hebben daarom de informatiebijeenkomst sportbegeleiding bij kankerpatiënten ontwikkeld. Op vrijdag 11 november 2016 vindt deze bijeenkomst van 14:00 – 17:00 uur plaats in Bilthoven. Aan het einde van de bijeenkomst ontvangen de deelnemers het kennisdossier ‘beweeg- en sportbegeleiding bij kanker’.

Het doel van deze informatiebijeenkomst is:

  • Het geven van inzicht in de sportmogelijkheden van (ex-)oncologiepatiënten in een reguliere sportsetting.
  • Het leveren van een bijdrage aan het vergroten van het kennisniveau bij het begeleiden van revaliderende en sportende kankerpatiënten.
  • Het geven van handvatten om een juiste beoordeling te maken en een goede begeleiding te kunnen geven.

Locatie
De informatiebijeenkomst vindt plaats bij Sportzorg Nederland. Professor Bronkhorstlaan 10 (gebouw 26) te Bilthoven.

Kosten
De kosten van de bijeenkomst bedragen € 60,-.
Tot 11 oktober 2016 kan gebruik gemaakt worden van de vroegboekkorting. De kosten zijn dan: €50,-

Programma
Het programma is hier te vinden.

Inschrijven
Inschrijven voor de informatiebijeenkomst kan hier.


Zoek een sportzorgprofessional