• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Blessure aan de bovenarm bij het tennissen, wat te doen?

Een bovenarm blessure is niet een van de meest voorkomende tennisblessures, maar wel erg vervelend. In dit artikel geeft een sportarts advies wat je moet doen bij een bovenarmblessure.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Blessure aan de bovenarm bij het tennissen, wat te doen?

Tijdens het tennissen heeft iemand een bovenarmblessure opgelopen. 
De blessure zit aan de voorkant van de bicep. Volgens de geblesseerde zit de blessure meer bij het bot van de arm, in plaats van de spieren. Ook lijkt het niet bij de schouder of elleboog te zitten.
Door de blessure zijn de forehand en backhand niet of nauwelijks uit te voeren, omdat er geen kracht zit in de arm en de bewegingen pijn doen. 

Antwoord van de sportarts: 

Om meer te kunnen zeggen over de oorzaak van de blessure is het van belang dat er gekeken wordt naar het functioneren van de spieren en gewrichten.
Als deze blessure zonder duidelijk aanwijsbare aanleiding is ontstaan, komt het waarschijnlijk doordat een zogenaamde structuur in het schoudergebied dusdanig overbelast is dat daardoor de schouder niet optimaal kan bewegen.
Doordat de schouder niet optimaal kan bewegen kunnen de tennisbewegingen ook niet goed uitgevoerd worden.

Het advies is om door een sportarts de schouder te laten beoordelen. De sportarts gaat dan kijken welke structuur overbelast is en of hier een duidelijke oorzaak voor vast te stellen is. 

De blessure aan de bovenarm is niet de enige blessure die bij tennis voorkomt. Bekijk alle blessures die bij tennis voorkomen


Zoek een sportzorgprofessional