• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Een goede sportmassage verlicht de spieren

Na een lange wandeldag kan een sportmassage een zeer welkome verlichting opleveren. 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Een goede sportmassage verlicht de spieren

Tijdens de Vierdaagse worden de spieren lang en intensief gebruikt. Om de spieren wat verlichting te geven tijdens of na de tocht is het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is tijdens de Vierdaagse aanwezig op de Wedren en op het parcours. Het masseren door de sportmasseurs op de officiële rustplaatsen en op de eerste hulppost van het Nederlandse Rode Kruis geschiedt alleen op medische indicatie, zo nodig na beoordeling door of namens het hoofd van de Medische Dienst.

Herkenbaar

Het advies is om alleen gebruik te maken van de sportmassagediensten van het NGS. Sportmasseurs van het NGS zijn herkenbaar aan hun badges met het NGS-logo. Bovendien kunnen NGS-sportmasseurs zich identificeren. Vraag hen indien je twijfelt altijd naar hun licentie. Stichting DE 4DAAGSE en de betrokken medische autoriteiten raden je af om gebruik te maken van medische- en verzorgende diensten die op de openbare weg aangeboden worden. Zij kunnen niet garanderen dat deze diensten een vergunning hebben gekregen van de betrokken gemeenten, danwel de juiste specialistische verzorging kunnen bieden.

Behandelformulier

Aangezien een massage/taping/bandage onderweg een behoorlijke ingreep kan betekenen, krijgt de wandelaar een behandelformulier mee waarop de reden van de behandeling en de naam van de sportmasseur vermeld worden. Op de volgende posten is dan nauwkeurig te bepalen hoe het proces verloopt.

Massagepost start- en finishterrein

Het NGS heeft dit jaar nabij de Wedren - op Julianapark-Zuid (Medische diensten) - een massagepost ingericht die dagelijks geopend is van 11.00 uur tot 18.00 uur. Hier kunt u - tegen betaling - terecht voor een sportmassage van 25 minuten.

Tarief behandelkaarten

  • Dagkaart           € 12,50
  • 3-daagse kaart  € 34,-
  • 4-daagse kaart  € 45,-

Behandelkaarten zijn beschikbaar zo lang de voorraad strekt.


Zoek een sportzorgprofessional