• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Hulp apps voor sporters

In de huidige tijd gaan mobiele applicaties een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van mensen. Diverse applicaties zijn ontwikkeld om jou als sporter te ondersteunen. Sportzorg heeft een aantal applicaties op een rij gezet.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Hulp apps voor sporters

In de huidige tijd gaan mobiele applicaties een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van mensen. Diverse applicaties zijn ontwikkeld om jou als sporter te ondersteunen. Onderstaand zetten wij enkele applicaties op een rij. 

Warming-up app

Een goede warming-up is essentieel voor goed en blessurevrij sporten. Hierdoor is in samenwerking met Athletics Skills Model (ASM, de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) en de KNHB-partner Interpolis de Warming-up app ontwikkeld. De warming-up app is ontwikkeld voor de hockeysport en voor streetcourts. Het is een ideale app voor hockeytrainers en –coaches en buurtsportcoaches die graag een warming-up trainingsschema op maat willen hebben. 

In de app worden enkele oefeningen weergegeven die als warming-up gebruikt kunnen worden. Deze oefeningen worden uitgebreid uitgelegd en begeleid door een filmpje.

Download de Warming-up app in de App Store
Download de Warming-up app in de Google Play Store

 

Versterk je enkel app

Wanneer je je enkel verstuikt is de kans groot dat het nog een keer gebeurt. De ‘Versterk je enkel app’ kan helpen met het voorkomen van een nieuwe enkelverstuiking. De kans op een nieuwe enkelverstuiking wordt met 30 tot 50% verminderd. De app heeft een aantal oefeningen die in verschillende variaties uitgevoerd kunnen worden. De oefeningen zijn er op gericht om de enkel steeds een beetje sterker en stabieler te maken. Elke oefening wordt in de app duidelijk uitgelegd en is voorzien van een filmpje. De oefeningen zijn in een schema geplaatst. Hierdoor kan je in acht weken je enkel versterken en zo weer fit worden.

De app geeft daarnaast informatie over het gebruik van tape en een brace. De voordelen en nadelen van tape en een brace kan je in deze app zien. Ook is de bracekeuzewijzer in de app opgenomen.

Download de Versterk je enkel app in de App Store
Download de Versterk je enkel app in de Google Play Store

Hoofdletsel sport app

Wat moet je doen als iemand hoofdletsel oploopt? Bijvoorbeeld omdat iemand bij het kickboksen een klap tegen zijn hoofd krijgt of wanneer iemand met het wielrennen van zijn fiets valt.

Voor deze situaties is de ‘Hoofdletsel sport app’. In de app worden specifieke vragen gesteld en testjes gegeven die kunnen helpen bij het herkennen van fysieke symptomen van hoofd-en hersenletsel en het geheugen van de sporter te controleren. De app geeft advies over de te nemen stappen. De app heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct contact op te nemen met de hulpdiensten. Bovendien wordt er aan de hand van de locatiezoeker de dichtstbijzijnde SEH-afdeling of huisartsenpost weergegeven.

Download de Hoofdletsel sport app in de App Store
Download de Hoofdletsel sport app in de Google Play Store

Huidmonitor app

Verschillende sporten vinden buiten plaats. De buitenlucht is over het algemeen goed voor een mens, maar te lang sporten in de brandende zon kan een negatief effect hebben op de huid. Hiervoor is de Huidmonitor app ontwikkeld. De ‘Huidmonitor app’ is een hulpmiddel voor het controleren van je huid op onregelmatigheden. Met de app kan je een foto nemen van bijvoorbeeld een moedervlek. Je kan de plek in kaart brengen op een lichaam, zodat je weet waar deze zit. Ook geeft de app informatie over eventuele stappen die ondernomen moeten worden.

Download de Huidmonitor app in de App Store
Download de Huidmonitor app in de Google Play Store

EHBO app (Rode Kruis)

De “EHBO app” van het Rode Kruis heeft vele adviezen voor EHBO bij verschillende soorten ongevallen. De EHBO app heeft in het startscherm een aantal van de meest voorkomende ongevallen geplaatst. Wanneer een van deze ongevallen aangetikt wordt speelt direct een instructie af. Dit is een gesproken instructie. Door het volgen van deze instructie kan een slachtoffer goed geholpen worden. Na het afspelen van een instructie komt een “Lees meer” gedeelte.

De EHBO app geeft ook adviezen voor andere ongevallen. Deze zijn onderverdeeld in een lijst. Wanneer er op deze ongevallen getikt wordt komt er een beschrijving met hoe te handelen bij de desbetreffende ongeval.

Download de EHBO app in de App Store
Download de EHBO app in de Google Play Store

Thuisarts app

De “Thuisarts app” is de mobiele weergave van www.thuisarts.nl. Gebruikers van de app kunnen op verschillende manieren zoeken naar hetgeen waar zij last van hebben. Op basis van trefwoorden, onderwerpen (alfabetisch) en lichaamsdelen kunnen de klachten opgespoord worden.

Wanneer de juiste klacht gevonden is geeft de Thuisarts app wat de desbetreffende klacht is en bij de klacht worden verschillende situaties weergegeven. Hier wordt beschreven wat de klacht is, wat de verschijnselen zijn en wat gedaan kan worden bij de klacht.

Download de Thuisarts app in de App Store
Download de Thuisarts app in de Google Play Store

 

Mijn Eetmeter app

De Mijn Eetmeter app geeft persoonlijke voedingsadviezen gebaseerd op leeftijd, gewicht, geslacht en bewegingsniveau. Zet alles wat je eet in de app en je ziet meteen of je te veel calorieën eet. Ook berekent de app of je alle voedingsstoffen binnenkrijgt volgens de Schijf van Vijf.

Met de ingebouwde BMI-meter krijg je meer grip op je gewicht.

Download de Mijn Eetmeter app in de App Store
Download de Mijn Eetmeter app in de Google Play Store


Zoek een sportzorgprofessional