• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Ironman met donorhart

Op 12 mei 2012 heeft Wouter Duinisveld de Ironman 70.3 Mallorca als derde harttransplantiepatiënt ter wereld met succes volbracht.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Ironman met donorhart

Op 12 mei 2012 heeft Wouter Duinisveld de Ironman 70.3 Mallorca als derde harttransplantiepatiënt ter wereld met succes volbracht. In 6 uur en 43 minuten zwom Wouter 1.9 km in open zee, fietste hij 90 km door het bergachige landschap en liep hij tot slot 21 km hard. Na een voorbereidingsperiode van zes maanden met 250 trainingen van in totaal 400 uur was het zaterdag 12 mei 2012 zo ver: de halve triatlon Ironman 70.3 op Mallorca. Wouter stond samen met zijn sportarts Guido Vroemen, beide onderdeel van Team4Talent, aan de start langs de Middellandse Zee. Na ruim 36 minuten kwam Wouter fris uit het water en begon hij aan de 90 km lange fietstocht. Ondanks de 850 hoogtemeters wist Wouter het parcours, tegen zijn eigen verwachtingen in, in 3.17 uur af te leggen. Tot slot stond er een halve marathon op het programma. Helaas speelde een kuitblessure al tijdens de eerste kilometer op. Hierdoor moesten Wouter en Guido iets langer de tijd nemen voor het hardlooponderdeel, maar na 6.43 uur kwamen zij samen dolgelukkig over de finish.

Derde harttransplantatiepatiënt ter wereld

Wouter heeft als derde persoon ter wereld met een donorhart een halve triatlon met succes volbracht. Eerder gingen hem twee Amerikanen voor. Wouter is enorm gelukkig met zijn prestatie en bewijst hiermee het nut van orgaandonoren. Hij zet zich hier dan ook continue voor in en is ambassadeur van de Hartstiching.

Documentaire TV West

Gedurende de voorbereidingen en de triatlon op Mallorca heeft TV West opnames gemaakt. Op 3 juni 2012 is het resultaat te zien in de documentaire West op Zondag vanaf 17.02 uur. TV West maakte ook al een eerste deel.

Over Wouter

Wouter Duinisveld (35) is woonachtig en opgegroeid in Den Haag. Na een sportieve jeugd bij de Haagsche Rugby Club en Jong Oranje besloot hij door een schouderblessure op 21-jarige leeftijd zijn rugbycarrière aan de wilgen te hangen en zich te richten op duursport. Hij liep diverse (halve) marathons en in 2006 besloot hij te gaan trainen voor triatlons. Eind 2006 kreeg Wouter ziekteverschijnselen en werd met hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Al snel bleek hij een donorhart nodig te hebben. In januari 2007 ontving Wouter tijdelijk een kunsthart en in oktober was er een donorhart beschikbaar. Na een lange revalidatieperiode begon Wouter weer langzaam te denken aan sporten en zelfs weer aan zijn droom om aan triatlons deel te nemen. In september 2010 deed Wouter mee aan zijn eerste 1/8e triatlon in Spijkenisse. In 2011 stonden er diverse 1/8e en 1/4e triatlons op het programma, allemaal ter voorbereiding op de halve triatlon Ironman 70.3 Mallorca.

Dankwoord

Met dit persbericht wil Wouter zijn dank uitspreken voor de steun van zijn sponsors. Zonder hen was deze prestatie nooit geslaagd. Bedankt voor de steun Divide internetoplossingen, Hyundai, De Leyens sport- en racketcentrum, Roche, SMA Midden Nederland, Zegwaard, C&D makelaars, 3in1sports, Plexxus fysiotherapy en Team4Talent. Kijk voor meer informatie over Wouter Duinisveld en orgaandonor worden op www.ikworddonor.nl.


Zoek een sportzorgprofessional