• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Nieuw Hamstring MRI onderzoek

Heb jij een acute hamstringblessure opgelopen? Doe dan mee aan nieuw onderzoek! Een onderzoek met onder andere meerdere MRI-scans en een consult van de sportarts.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Nieuw Hamstring MRI onderzoek

Vanaf 1 april 2016 zijn een vijftal sportartsen gestart met een imaging studie voor sporters met een acute hamstringblessure. Hamstringblessures komen relatief vaak voor. Een groot probleem is dat 22-34% van de patiënten binnen 1 jaar nogmaals een blessure aan de hamstring krijgt. Dit suggereert dat deze sporters mogelijk te snel weer zijn gaan trainen. Tot nu toe is er geen goede manier om te bepalen wat het juiste moment is om weer te beginnen. In deze studie wordt onderzocht of met behulp van een relatief nieuwe MRI techniek, Diffusion Tensor Imaging (DTI), accurater bepaald kan worden wat het juiste moment is om weer te beginnen met sporten.

De onderzoekers willen bij 100 sporters meerdere (minimaal drie) MRI scans uitvoeren tijdens de herstelfase na een hamstringblessure. De sporters ondergaan bij elk bezoek een lichamelijk onderzoek en vullen een vragenlijst in.

Indien jij 18 jaar oud bent en jij hebt een hamstringblessure die minder dan 7 dagen oud is, dan kan jij contact met opnemen met de onderzoekers en zal zo snelmogelijk een afspraak ingepland worden in Academisch medisch Centrum Amsterdam (AMC).

Afspraken voor de MRI scans kunnen ook in de late middag, ’s avonds en in het weekend ingepland worden. 

Aanmelden kan via telefoon: 06-10359500 of e-mail: j.r.monte@amc.uva.nl

Klik voor meer informatie over het onderzoek.


Zoek een sportzorgprofessional